2020-04-08 86 瀏覽
聽朋友提過呢間餐廳,今日終於有機會同好同事去試下,一齊去食好嘢對吃貨來說,平時做嘢太大壓力真係要食好d餐廳名叫「mama day」真係太謙虛,因為食物實在太好吃!而且我很喜歡文青cafe的設計啲佈置真係好有心思,真係好relax如果這是星期六/日,可以慢慢坐,你說多好呢有蟹go又有蟹肉蟹蟹蟹義大利麵 ,就咁睇個名都覺得得意,見到賣相真的眼前一亮!全部都係我最鍾意吃的:滿滿的蟹肉、蟹籽、蟹膏名副其實啖啖蟹肉,還有蟹膏,每一口都是滿足感各位「蟹迷」一定不能不試,會回味無窮的。另外 我們點了「啖啖蟹肉⋯你就想青咖喱pizza」,個名真係好特別雖然沒有意粉般豐盛的蟹肉,但pizza整法特別。pizza中間夾了cheese、蟹肉及薯蓉,加上脆脆的外皮,真的很特別。對我而言,要有甜品的一餐才算完滿。特別欣賞義大利waffle,waffle中間夾著你點選了的味道(有抹茶/紫薯/焦糖),配上豆腐雪糕🍦大滿足這餐飯又何止合格/soso 呢,可以說是很好吃呢!mamaday made my good day☀️
對吃貨來說,平時做嘢太大壓力真係要食好d

啲佈置真係好有心思,真係好relax

如果這是星期六/日,可以慢慢坐,你說多好呢

有蟹go又有蟹肉蟹蟹蟹義大利麵

全部都係我最鍾意吃的:滿滿的蟹肉、蟹籽、蟹膏
有蟹go又有蟹肉蟹蟹蟹義大利麵

名副其實啖啖蟹肉,還有蟹膏,每一口都是滿足感
各位「蟹迷」一定不能不試,會回味無窮的。
啖啖蟹肉⋯你就想青咖喱pizza

雖然沒有意粉般豐盛的蟹肉,但pizza整法特別。

比利時窩full

對我而言,要有甜品的一餐才算完滿。
大滿足

這餐飯又何止合格/soso 呢,可以說是很好吃呢!
mamaday made my good day☀️
啖啖蟹肉⋯你就想青咖喱pizza