今次喺OpenRice book咗七點半枱,雖然早到咗未有枱,但係職員好好,叫我哋去附近行吓,一有枱就通知我哋🥰最後七點七左右就有位😎仲要係窗口卡位 勁大張枱 坐得好舒服😚😚我哋三個女仔叫左5樣嘢再加多個甜品😅首先上菜嘅係炭燒豬頸肉,一上茶已經係暖唔係熱🥲食落肉質ok嘅 唔太乾 不過就唔多入味 可能飲食清淡人士會啱口味😅至於黃咖喱牛肉,牛肉用上牛腩(應該係😅),同豬頸肉一樣,肉質ok,只係唔夠味。咖喱方面就係接近泰國黃咖喱嘅偏甜口味,唔食得辣嘅我食落都完全無問題😎 雖然咖喱唔辣,不過甜甜地都幾好食,所以我哋又加咗入薄餅點咖喱食,舊薄餅一上係出晒煙㗎(感動mode on)😝😝 熱辣辣嘅薄餅配埋咖喱一齊食簡直好似牛油果配水波蛋一樣天衣無縫😍😍😍亦係我全晚最愛另外,我哋仲叫咗濕炒雞河粉同冬蔭雜菜湯,老老實實就無咩特別,料亦唔算多,以後再嚟都未必會再叫😕臨尾朋友話要叫個甜品食,所以就叫咗個芒果糯米飯🥭 一上菜就嘩咗一下 舊芒果手鎦彈咁大喎😦不過大就大,糯米飯偏乾,食落硬身咁少少,唔夠煙韌😣😣芒果雖然大但食落都唔夠甜😓所以下次都唔會再叫啦🙊整體而言,以銅鑼灣呢個地段呢個價錢嚟講,我覺得如果想坐得

我哋三個女仔叫左5樣嘢再加多個甜品😅

芒果糯米飯

整體而言,以銅鑼灣呢個地段呢個價錢嚟講,我覺得如果想坐得舒服傾吓偈,呢度都ok嘅🙊🙊
2021-07-21