希雲街附近算係銅鑼灣小店最集中既地方,呢間位於希雲街入面既café的確有驚喜!食物水準比一般café高,絕對唔會hea你,想搵間靜靜地既地方同朋友傾下偈,嘆下好野食,不妨可以黎試下。今次同朋友試左兩款set dinner,包括有餐湯或salad,主菜同飲品,如果想放鬆下飲返杯手工啤酒,加40蚊都可以有得飲。飲品叫左個凍朱古力,賣相非常吸睛,仲有個熱肉桂蘋果,聞落好香好似蘋果批!最最最令到我同友人印象深刻絕對係個鮮南瓜忌廉湯!超濃新鮮南瓜味道,飲得出唔係罐頭湯。經店主證實係厨房由新鮮南瓜打出黎,非常有heart又好飲。呢個係我既必試推介!個salad都唔差架,分量不少,係個哈蜜瓜巴馬火腿配橄欖油黑醋沙律。主菜有GoodDay Café誠意推介既特製流心芝士炸魚薯條,老實講我原本覺得炸魚薯條真係無乜特別,但見到個流心澎湃程度,就發現係變成另一種境界。絕對會滿足到所有芝士迷!用花生醬做主要醬汁嘅漢堡包比較少見,中間仲要係手打牛肉漢堡,大大份,口感不錯喔!
2017-03-24
  • 鮮南瓜湯,流心芝士炸魚薯條