2023-08-03 54 瀏覽
今晚係結婚週年,緊係要同老公食餐好既,呢度又有live band,夠晒氣氛!晚餐係5道菜,儀式感滿滿,有前菜頭盤湯主菜甜品,款款精緻!最有印象係頭盤既原罐西伯利亞鱘龍魚子醬配乾魚子意粉,頭盤已經有意粉,會唔會太癲,仲要真係原罐魚子醬上枱,魚子醬好鮮,粉粉分明,同淡淡既意粉絕對係最好既配搭,意粉仲要加佐啲乾既魚子,更加鮮味,頭盤已經好有驚喜🤩🤩主菜我簡佐紅龍果哈利拔魚柳西京燒配薯蓉同櫻桃果蓉,魚柳好大舊,好厚肉,煎得好靚,皮脆肉嫩,外皮既焦脆同嫩滑既魚肉係兩種口感,魚肉用佐火龍果同西熟燒醬汁調味,甜甜地咸咸地,味精濃郁,而薯蓉同果蓉都好creamy,絕佳配菜🥳🥳老公既主菜就簡佐全年穀飼美國極佳級牛封門柳配烤翠瓜同油封獨子蒜,封門柳口感嫩澤,有肉汁得黎又牛味濃郁,煎到岩岩熟,翠肉瓜都好新鮮,加埋烤香既蒜蓉,仲有烤香既薯仔,一碟非常好既主菜🤓🤓最後既甜品係熱情果慕思,慕思整到一粒橘子咁,一啖食落去酸酸甜甜,好綿好滑,加上伴碟既生果粒,非常好既甜品😄😄
晚餐係5道菜,儀式感滿滿,有前菜頭盤湯主菜甜品,款款精緻!