2018-02-01 50 瀏覽
平時小去觀塘,今次去到諗住食埋dinner,係路邊見到呢間cafe既poster 於是決定呢間食個晚餐 原來係工廠大廈入面到門口見到啲裝修唔錯,入到去先有間shop仔同水吧,再入先係坐低食野既area。枱既擺設幾特別 有蠟燭 有竹𥱊鋪枱 有小小浪漫隔離有啲sofa位 不過比人預留左仲有個area係榻榻米 有cushion跪/坐,應該要多啲人先坐得。個menu都幾大本,原本想食個金菇肥牛卷 但中午先有得叫 小小失望 最後揀左三樣野食 男友最中意食沙律 前菜叫左個大蝦沙律食 有兩隻大蝦 同埋雜菜底 加上好多沙律醬同蟹子 唔算好肥 好健康 食隻大蝦係啖啖肉 都算好大碟 兩個人岩岩好食哂第二碟叫左個明太子蟹肉沙律 以為係好大碟飲 後來上菜見到個份量唔算太多 有兩碗半飯 我岩岩好可以食一碗 未放入口已經聞到好香 食落去好軟綿綿又暖粒粒 加埋明太子同蟹肉香味 呢個我最愛最後叫左北海道牛乳皇帝蟹腳鍋一打開個鍋就聞到牛乳味,以為湯底加咁多水會比較淡,但原來都幾濃幾重牛奶味。有四至五件蟹腳分件,再加豆腐 粉條 同埋 菇 做配菜,食埋呢鍋就飽哂了。最後叫多杯草莓沙冰飲,食飽坐所低傾下計2個人3樣食物1杯飲

隔離有啲sofa位 不過比人預留左

最後叫左北海道牛乳皇帝蟹腳鍋

最後叫多杯草莓沙冰飲,食飽坐所低傾下計

2個人3樣食物1杯飲品食左$433,都幾貴,但野食同環境係唔錯既

• 明太子蟹肉炒飯
  • 大蝦沙律