適逢Easter holiday, 同家屬過來澳門玩。見到Blogger/ KOL 介紹,又check 下OpenRice comment,見到咁多好評,決定試下。長話短說:1) 我同家屬搭的士過去,的士哥哥唔太識路,我俾餐廳電話佢打去問,點知接電話職員講英文,的士哥哥唔識聽,我叫餐廳職員搵識講中文嘅人接電話,結果被cut 線。去到餐廳,係有職員識講中文(普通話)。2) 我係OpenRice 訂檯,去到冇檯。。。臨時安排檯俾我。3) 已係OpenRice remark 寫anniversary celebration, 安排dessert plate,結果冇安排。4) 野食: 叫了小食併盤同燒雞,around $6xx。 不是太好吃,個人覺得波爾圖小飛象好食過佢好多(好多其他葡國餐廳好食過佢)。
長話短說: