2023-08-28 235 瀏覽
今日阿京去咗慧食貓朝聖,聽講呢間有時會提早關門,所以專程早少少到,大概夜晚6:30就到咗舖頭。間舖頭就喺電梯旁邊,非常易搵,我到咗門口嗰陣已經有10個人左右等緊。呢間嘢叫嘢食比較特別,所以容許我長氣少少講下叫餐流程😂:你直接向店員哥哥講食咩,佢就會望一望你,再叫你大概幾點鐘返去搵佢,唔使俾錢,而今次阿京我就試咗最高人氣嘅🔥火腿蛋肉鬆手抓餅🔥。店員哥哥話畀阿京聽15分鐘左右返去,我就去行下街,大概10分鐘左右就返返去(因為第一次去驚漏單,不過原來係我諗多咗!🤣)店員哥哥一見到我就講得出我要B餐。佢做到我張單先至需要俾錢,我等多幾分鐘,真係15分鐘左右就可以攞到食物,另一位幫手包裝嘅店員會問你外賣定即刻食。如果外賣就有膠袋,即刻食就有兩張紙巾包住熱辣辣即刻食🤩,風味十足!🥳好啦,廢話就講完啦,正式講吓食評啦:阿京我今次我叫咗火腿蛋肉鬆手抓餅,手抓餅即叫即做嘅關係,夾埋配料熱辣辣,隻雞蛋仲要有流心,連埋生菜肉鬆一齊食,一啖裏面有唔同嘅味道同口感層次😋。手抓餅嘅粉一啲都唔厚,一梳梳咁,又唔油膩又夠煙韌,連埋生菜嘅爽脆,絕對係代表住「街頭」小食!😍佢地嘅配料俾得非常慷慨,基本上啖啖都食到,食完一

呢間嘢叫嘢食比較特別,所以容許我長氣少少講下叫餐流程😂:

好啦,廢話就講完啦,正式講吓食評啦:

佢地嘅配料俾得非常慷慨,基本上啖啖都食到,食完一個已經好夠飽,不過真係意猶未盡,下次一定會再試下其他嘅味道。

阿京我見到有唔少客人會另外加芝士🧀,睇嚟呢種食法會再加多一重層次,下次一定要再試下!😜

• 火腿雞蛋肉鬆手抓餅