2023-12-03 33 瀏覽
今晚就嚟到葵芳嘅一家燒肉店,啲裝潢好有日本街頭feel,令人眼前一亮😲!一坐低,先係個醬料區令我眼前一亮,醬料選擇多到令人目不暇給!試咗佢哋嘅牛肉拼盤,肉質正到喊出嚟!每一塊都燒得啱啱好,外層微焦香脆,入口即溶,好似在喉嚨邊跳探戈咁滑溜!而家講返啲海鮮喇,扇貝選擇廣島蠔,真係新鮮過癮,肉香彈牙,蠔味又濃,勁贊!加上啲蒜蓉撈上去,味道層次更加豐富。飲料方面,嗰杯梅酒勁match呢度嘅燒肉,微甜之中帶點酸香,好解膩。總結返,今次食嘅每樣嘢都係高水準之作,肉質嘅口感同燒烤嘅火侯掌握得剛剛好👌,餐廳氣氛又好,成晚都好有feel,真係等於係味蕾嘅一場盛宴!下次再同三五知己黎,歎番個抵食嘅晚市,睇下會唔會撞正買一送一,啱晒我啲慳家本性!🤤🥢🎉