2021-06-17 1798 瀏覽
提前慶祝父親節,避免正日多人又貴😆😆😆爸爸都係偏愛酒樓,鍾意食中餐兼飲下茶又坐得舒服。見海港做緊超值4人餐 $768,價錢接受就訂枱😊😊4人套餐包括以下⭐️青瓜海蜇拼沙薑豬蹄粒⭐️上湯開邊焗波士頓龍蝦🦞(伊麵底)⭐️西蘭花炒帶子珊瑚蚌⭐️鹽燒六頭鮑魚⭐️西芹雲耳炒龍躉球⭐️蟲草花蒸龍躉頭腩⭐️燕窩雙皮奶另收茶芥及加一服務⭐️青瓜海蜇拼沙薑豬蹄粒份量屬小食前菜,但味道相當好食,豬蹄粒爽口彈牙👍🏻👍🏻,青瓜同海蜇醒精開胃,係略嫌份量少了一點😊😊⭐️上湯開邊焗波士頓龍蝦🦞(伊麵底)龍蝦有兩隻,每人半隻,份量足夠,龍蝦都新鮮彈牙👍🏻但個汁打得太杰身,d麵一餅餅咁,放涼左仲杰,味道一般。因為呢個菜係主打,所以有點失望!⭐️西蘭花炒帶子珊瑚蚌呢個菜中規中矩,味道一般,不會太鹹,我都俾左少少菜俾阿仔食,佢好鍾意食😆😆⭐️鹽燒六頭鮑魚呢個好食😋😋,鮑魚大大隻!鹽燒唔乾身,仲好惹味!好少食呢個煮法,所以感覺不錯!👍🏻👍🏻⭐️西芹雲耳炒龍躉球呢個真係唔得,份量好少,龍躉球得幾小塊,每人都唔夠食😓😓,似乎太過小家。味道又不是太好,好一般,無留下印象。⭐️蟲草花蒸龍躉頭腩呢個份量都係偏少,但味道好,所以接受,d金針索晒d汁,好好食👍🏻
提前慶祝父親節,避免正日多人又貴😆😆😆

4人套餐包括以下
⭐️青瓜海蜇拼沙薑豬蹄粒
⭐️上湯開邊焗波士頓龍蝦🦞(伊麵底)
⭐️西蘭花炒帶子珊瑚蚌
⭐️鹽燒六頭鮑魚
⭐️西芹雲耳炒龍躉球
⭐️蟲草花蒸龍躉頭腩
⭐️燕窩雙皮奶

另收茶芥及加一服務

⭐️青瓜海蜇拼沙薑豬蹄粒

⭐️上湯開邊焗波士頓龍蝦🦞(伊麵底)

⭐️西蘭花炒帶子珊瑚蚌

⭐️鹽燒六頭鮑魚

⭐️西芹雲耳炒龍躉球

⭐️蟲草花蒸龍躉頭腩
呢個份量都係偏少,但味道好,所以接受,d金針索晒d汁,好好食👍🏻,魚腩味道都好好!

⭐️燕窩雙皮奶
呢個都ok,我唔係好好食呢d,我老公就話好食,食埋我個份😂😂

總括,如果係父親節慶祝,我都ok。
但如果唔係慶祝,平日食飯,我都略嫌不值,連埋茶芥加一要$900左右,呢個價錢可以有更多選擇。