2015-10-08 743 瀏覽
睇到朋友POST既相, 先知原來荃灣都有all day breakfast.就決定黎試一試. 地點係有點難搵架, 行多圈見到商場外面既指示先搵到.好彩11點左右黎到, 都仲有位, 食到咁上下, 就要排隊了.今次叫左最多人點既熱香餅同鬆餅餐 各$65, 跟餐係無野飲要加錢 (約$5-12).先講下熱香餅, 賣相好吸引, 仲有個心心係熱香餅上面, 應該係即叫即做, 仲係熱辣辣. 另外個鬆餅都幾大件, 好香牛油味, 兩個已經覺得好飽, 如果有得加雪糕就好了.不過等鬆餅餐要點耐性, 我諗由於係即焗, 如果趕時間食的話, 最好另選其他啦.兩個餐同樣有煙肉, 羅馬生菜, 腸. 煙肉同腸唔覺得咸, 都幾意外. 而羅馬生菜好新鮮, 好甜好爽, 亦都配上我最喜歡既黑醋, perfect match啦. 不過, 我朋友唔食醋, 就有d 可惜. 詢問店員後, 原來可提供另一個選擇 – creamy cheese. 當然, 我還是以黑醋為首選啦. 另外仲配有炒蛋及火腿奄烈 – 好幼滑, 蛋味好濃郁. 份量十足, 由於份量太多, 如果想食得曬成份餐, 建議選擇炒蛋喇.飲品方面: 我點左熱抺茶牛奶 及凍棉花糖朱古

飲品方面: 我點左熱抺茶牛奶 及凍棉花糖朱古力. 兩杯賣相都好吸引, 熱搽茶牛奶 – 同樣係有心心係面, 抺茶同奶味好香, 凍左d 先飲就覺得抺茶味較重. 另外, 凍朱古力唔似茶餐廳咁太甜, 飲到朱古力既香味, 如果少d 冰就更好. 下次黎要試下朱古力熱飲, 應該更perfect.
最後係呢度係無收加一架, 我諗之所以餐具要自取, 但由於開始多人. 店員都好好咁幫我地提供 ^-^ 唔駛走黎走去.
熱香餅
鬆餅