哥哥生日以及YouTuber 介紹,所以book咗荃灣的別忘了嘗試去吃。揀咗C餐美國封門柳食120分鐘($398)。 因為食放題,所以食物品種應有盡有,有豬肉,牛肉,丸,菜,菇菌,同埋台灣小食,飲品、甜品任食。 首先講吓牛肉,個餐名叫封門柳餐,所以理所當然封門柳係一絕,非常唔錯,有肉味,食落去又唔濟。我起碼食咗五、六碟。而鹹魚青菜各有所愛,我阿爸就鍾意食牛小排,因為覺得食落去肥瘦均勻。 而豬肉的話,日本鹿兒島茶美豚梅肉非常值得推介,連我呢個平時轉攻牛肉既牛魔王都忍唔住食咗幾塊,有豬味但係唔騷。 另外,關於丸、菜、菇菌類,喺市面上常見嗰幾款,有牛肉丸、豬肉丸、皇帝菜、油麥菜、冬菇、金針菇等等 而關於台灣小食的話,我極力推介食花枝丸同埋台灣腸,鴨血更是一絕,我食咗三、四碟。 而飲品嘅話佢都有好多款,有紅茶,綠茶,奶綠,奶茶,紅棗茶以及水果茶。試過幾款味道不過不失,但好在有得調冰量同埋甜度。 最後台灣甜品好多款式,有窩夫,雪花冰,仙草同埋奶凍。窩夫唔夠脆,雪花冰調味尚有改善空間,芋圓仙草凍值得一試,奶凍不過不失。 服務態度尚算可以,環境一般,雖然有漏單,但食物質素唔錯,價

服務態度尚算可以,環境一般,雖然有漏單,但食物質素唔錯,價錢合宜,值得一試。

• 封門柳
  • 台灣腸