2019-04-11 4821 瀏覽
呢篇係我第一篇澳門版食評,希望唔止澳門人甚至全球嘅人都會睇到。😆搵食搵到參考澳門OpenRice真係為食其實呢間餐廳上年嚟澳門嘅時候已經想試㗎啦,可惜因為時間關係預唔到時間去食 ,今次唔理三七二十一落船第一樣野要做就係去搵食。其實有得上網就好容易搵到 ,仲搵埋有咩巴士路線添,唔使次次搭的士 都行咗幾遠路不過都算值門票價㗎。一早喺網上面已經book 好位,同預期嘅時間啱啱好 ,連個Menu都email send埋比我 ,所以基本上一早已經揀好自己想食咩㗎啦 。我哋兩個每人一個行政set lunch 1/ 頭盤牛脷;主菜牛柳;甜品panna cotta 2: 頭盤蟹肉脆餅;主菜意大利雲吞;甜品moose 兩個set 我每樣都有試,真係無懈可擊 冇得輸!係香港呢個價錢一定食唔到。牛脷+煙肉薄片玩層層疊!因為我本身唔係好好牛脷,不過淨係睇佢個賣相都夠啦。而且份量都唔少。主菜牛柳雖然冇問我地幾多成熟,不過出黎又正正係我哋想要嘅medium rare,配左個黑醋汁真係好好味 到甜品panna cotta又係由於我本人唔太喜歡奶凍嘅物體,不過原則上都係好食既!輪都我果set ,先係蟹肉脆餅,由於蟹
搵食搵到參考澳門OpenRice真係為食

都行咗幾遠路不過都算值門票價㗎。

1/ 頭盤牛脷;主菜牛柳;甜品panna cotta
2: 頭盤蟹肉脆餅;主菜意大利雲吞;甜品moose
輪都我果set ,先係蟹肉脆餅,由於蟹肉本身係我嘅飛佛而且淡淡蟹肉,未到清新。主菜最終揀咗南瓜汁意大利雲吞,有啲後悔冇揀到蒸比目魚,✌🏻都好味嘅不過就普通咗啲。甜品就係朱古力moose ,加咗啲金箔。埋單每人$220冇+1。佢連啲service都好好㗎,直頭好似去咗高級酒店食緊野。雖然餐廳屬於教學中心,俾啲學生實習,不過佢哋邊學邊做有板有眼,旁邊嘅老師居功不少 。由頭到尾有讚冇彈環境又清幽,我哋可以靜靜地食一餐 真係物超所值!已經決定咗以後每一次嚟澳門都要食一次。