📍堂宮小聚(新城市廣場)今日同屋企人食飯,小朋友見到餐廳不滿吊燈,就吵住入去話想,於是就一家人入左去食,小朋友一見到個餐牌就好興奮話要食呢樣個樣,因為啲點心做好得意,唔洗識字都落到order,於是,今餐就系由小朋友話事。🌈黑金流沙呢個包好軟琳琳,一滅開個包,裡面啲餡料流出黎,見到都開心,而味道上系超正,唔會話整得好甜。但如果小朋友食就要留意,因為系好熱。🌈得意小豬呢個個賣相超得,小朋友最期待就系佢。佢裡面系草莓乳酪凍,點下佢都會震下震下,好得意。小朋友一路玩一路食,味道酸酸甜甜,小朋友食得好開心。🌈蘿蔔絲蝴蝶酥造型好特別,好似啲糖果。整體好鬆脆,但裡面蘿蔔味重,我自己就一般般,如果鍾意蘿蔔嘅人就可以試一試。地址:沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A333號舖
📍堂宮小聚(新城市廣場)

🌈黑金流沙

🌈得意小豬