以前權發真係柴灣酒家中的皇牌,無得輸。最近可能見鄰近間德聲海鮮酒家服務差到帶旺埋佢、怡軒又垃圾依家都擺出副唔憂做既姿態對客!Order 三樣點心︰炒米粉、煎腸粉同蝦餃。炒米粉好快送上,但米粉又凍又碎。之後等了廿分鐘都未見煎腸粉同蝦餃黎,要求 Check 單,但又無落漏。你話蝦餃等埋一 Batch 去蒸都可以理解,但煎腸粉唔駛幾耐就交貨既野要等半個鐘都幾難接受。煎腸粉隨即在要求 Check 單後不久就送上,新鮮滾熱辣!奉上煎腸粉後的廿分鐘仍未見蝦餃,最後都要 Cancel從圖片所見,由落單起到 Cancel 未送來的蝦餃,有近九個字時間。令我諗起差到爛既德聲海鮮酒家。
以前權發真係柴灣酒家中的皇牌,無得輸。
最近可能見鄰近間德聲海鮮酒家服務差到帶旺埋佢、怡軒又垃圾
依家都擺出副唔憂做既姿態對客!

Order 三樣點心︰炒米粉、煎腸粉同蝦餃。
炒米粉好快送上,但米粉又凍又碎。
煎腸粉隨即在要求 Check 單後不久就送上,新鮮滾熱辣!

奉上煎腸粉後的廿分鐘仍未見蝦餃,最後都要 Cancel
題外話/補充資料: 新榕記麻麻,希望快樂同明星呢兩間酒樓無變差 柴灣市中心得六間酒樓實在太少 (明星、權發、快樂、德聲、怡軒、新榕記) 早前見筲箕灣間東城酒家有提過起大窩口同柴灣開分店。 如果前身漢寶酒家、東方漁港、辣蟹莊,現時德聲海鮮酒家既位置,由東城酒家接手… =9~ 絕對可以對權發帶來威脅,迫使佢改善服務!
2014-04-27