2018-03-12 14265 瀏覽
一直有聽聞呢間自助餐有幾出色,幾得,尤其個新鮮煮龍蝦更加係回本位。我試過的酒店buffet或者brunch,自問都唔少,由Top品牌酒店到中價位酒店都有幫襯過,有D我仲會Encore。講講Hyatt感覺,呢到唔係行食物種類澎湃感覺,反而係幾個主要selling points。第一:當然係龍蝦,同行嘅朋友係龍蝦迷,佢話食落口真係好新鮮,同其他酒店冷盤龍蝦只有件頭無鮮味,差好遠。第二:指定鐘數就會響唔同食物位敲鐘,提示各位有食神,親眼見到係,藍旗吞拿魚現場開魚同分Toro,不過每轉有限人數,排到我前面個男人啱啱就聽左,佢好嬲咁講左句:「呢間咩酒店嚟㗎?」跟著就悻悻地離開。之後再見到甜品位敲鐘,發現原來有新鮮出爐嘅榴槤芝士撻。跟住又出現一條人龍,當然亦都係有限分數,每人兩粒。之後再聽到中菜位敲鐘,食客都放低手頭上食物,衝出去務求攞到啱啱出爐嘅嘢食。但係對我呢啲鍾意靜靜地坐喺度食嘢嘅人嚟講,要我咁樣衝出去攞嘢食實在係非常之辛苦,本身我就唔鍾意去一啲自助餐係要去搶嘢食,所以佢哋呢一個賣點並唔見得特別吸引。其他嘅食物仲包括有冷海鮮,羊架,蒸海鮮,印度咖喱,豬腳薑,各款中西熱盤,燒味,十幾款甜品等等

其他嘅食物仲包括有冷海鮮,羊架,蒸海鮮,印度咖喱,豬腳薑,各款中西熱盤,燒味,十幾款甜品等等。

我覺得,如果你想好好享受食物,呢間餐廳就未必適合你,如果你鍾意熱熱鬧鬧的話,的確係你心水選擇。

• 龍蝦