2017-12-21 1728 瀏覽
艾薩克吐司咖啡真係估你唔到!跟朋友去澳門快閃飲飲食食,下午茶竟然無豬排包,又無葡撻,仲話帶我去食多士飲咖啡,係咩玩法?原來係由韓國紅到嚟澳門嘅 “艾薩克吐司咖啡” (Isaac Toast & Coffee)。店子座落橫街內,靜中帶旺,可以跟三五知己悠閒渡過。除了主打吐司,店主亦帶來了充滿韓國風味的餐牌。首先點了 “紫菜包飯” 和 “韓式煎蛋捲” ,即時充滿去韓國旅遊嘅感覺呀!之後一定要試名氣滿分嘅吐司,我們點選了 “火腿芝士吐司” 和 “魚柳Deep吐司”,吐司裝在外賣紙袋內,就跟韓國一模一樣。本來想請店員幫我們切開4份,不過店員就由於韓國是外賣吐司,不會幫客人切開,顯出店主對艾薩克的尊重和認真。飲品方面,我們點選了店員推介的 “艾薩克冰茶”,加了蜂蜜的冰茶,與吐司十分配合。另外點了 “黑加侖子特飲”,“焦糖咖啡沙冰” 和 “榛子拿鐵”。
艾薩克吐司咖啡