2020-01-12 1508 瀏覽
呢間燒肉店開左好幾個月,不過有好幾個食評都話服務麻麻,所以一直無試。近日有朋友試完話ok,所以我就先試Lunch. 午市價錢還算相宜,就算服務態度真係差,都係一次半次。與同行朋友叫左兩個燒烤定食share (牛舌及醃雞腿肉燒烤定食;西冷及豬腩肉燒烤定食),放到一枱都係。定食仲配有味噌湯、昆布小食及沙律前菜🥗。放大少少比大家睇下燒肉。本人同朋友都覺得雞腿肉同西冷好食,所以最好兩人同行再share. 第一位:醃雞腿肉。醃料唔係太咸,同雞肉好夾。一定要沾餐廳提供既檸檬🍋醬料,味道一絕!第二位:西冷小排。 醃料同雞肉不一樣,似豉油味,醃料味道唔太濃。烤完沾細鹽或原汁原味食,都好好味。第三位: 牛舌。牛舌既厚度,簿薄一層,十分適合燒烤。由於係自己燒既關係,所以燒到少許過龍,有d乾身。 第四位: 豬腩肉。 薄身野,我地又係燒過晒火,有d似豬肉乾。 腩肉無醃過,就算沾左醬料都係一般。🤔如果佢第日有西冷及雞腿肉燒烤定食,我應該會時常幫襯🤣總結: 元朗無乜呢類型既燒烤店。午市比呢個價錢食燒肉,雞腿肉同西冷味道ok,我覺得可以Lunch去試一試。另外,午市的服務質素沒有問題,我仲覺得佢地幾親切。應該係因為

西冷、豬腩肉燒烤定食

🤔如果佢第日有西冷及雞腿肉燒烤定食,我應該會時常幫襯🤣
牛舌、雞腿肉燒烤定食

另外,午市的服務質素沒有問題,我仲覺得佢地幾親切。應該係因為我地被讚燒肉燒得好靚。🤣🤣🤣
2019-12-29
西冷、豬腩肉燒烤定食