2018-11-08 537 瀏覽
每年總會有機會黎到澳門一次,以前跟屋企人入賭場賭番鋪,去酒店食下buffet,而家就會同年紀相約既朋友仔四周試下周邊小店。☺️朋友話呢間舖頭既奶蓋好特別,同埋水果茶好真材實料。好啦!見你甘誠意推介,我就嗌番杯先!全店最有特式既我覺得係玫瑰鹽奶蓋,問過店員,最好飲既配搭係酸酸甜甜飲料,我就order左一杯滿滿柚惑加玫瑰鹽奶蓋少甜,朋友就要左杯香檳葡萄加玫瑰鹽奶蓋。滿心期待想試下玫瑰鹽奶蓋到底係咩野味,原來係奶蓋加左粉紅色既岩鹽,奶蓋係幾正既,鹹鹹地又滑滑地,好似食芝士蛋糕甘,同香港既都差唔多,驚喜在個滿滿柚惑,好多果肉同好香柚子味,甜甜酸酸果然同奶蓋味道好夾!飲完好似食左成幾個柚子甘!不過朋友仔個杯我就無咩太大感覺啦!有機會去澳門可以試下。值得一提既係店舖既裝修好靚,要黎打卡一流!
飲完好似食左成幾個柚子甘!
不過朋友仔個杯我就無咩太大感覺啦!有機會去澳門可以試下。
值得一提既係店舖既裝修好靚,要黎打卡一流!

2018-10-13
  • 滿滿柚惑加玫瑰鹽奶蓋