2019-01-12 901 瀏覽
最近大家都介紹👉🏻萃萃泡沫茶坊👈🏻 話水果茶超好飲,就一定去試下喇💁🏻‍♀️..🗣點左”滿滿袖惑”🍊果然好足料,飲落好清甜又食到啖啖既西袖果肉,係正既👅

2018-11-08 537 瀏覽
每年總會有機會黎到澳門一次,以前跟屋企人入賭場賭番鋪,去酒店食下buffet,而家就會同年紀相約既朋友仔四周試下周邊小店。☺️朋友話呢間舖頭既奶蓋好特別,同埋水果茶好真材實料。好啦!見你甘誠意推介,我就嗌番杯先!全店最有特式既我覺得係玫瑰鹽奶蓋,問過店員,最好飲既配搭係酸酸甜甜飲料,我就order左一杯滿滿柚惑加玫瑰鹽奶蓋少甜,朋友就要左杯香檳葡萄加玫瑰鹽奶蓋。滿心期待想試下玫瑰鹽奶蓋到底係咩野味,原來係奶蓋加左粉紅色既岩鹽,奶蓋係幾正既,鹹鹹地又滑滑地,好似食芝士蛋糕甘,同香港既都差唔多,驚喜在個滿滿柚惑,好多果肉同好香柚子味,甜甜酸酸果然同奶蓋味道好夾!飲完好似食左成幾個柚子甘!不過朋友仔個杯我就無咩太大感覺啦!有機會去澳門可以試下。值得一提既係店舖既裝修好靚,要黎打卡一流!
飲完好似食左成幾個柚子甘!
不過朋友仔個杯我就無咩太大感覺啦!有機會去澳門可以試下。
值得一提既係店舖既裝修好靚,要黎打卡一流!

2018-10-13
  • 滿滿柚惑加玫瑰鹽奶蓋
2018-10-14 389 瀏覽
打卡影相好正呀嚟到澳門玩, 一路好想搵一啲好靚或者好hit嘅cafe 餐廳影相, 打卡呃like🤪🤪 呢間cafe專係飲水果茶, 珍珠奶茶等! 環境真係一流, 好少女feel, 好多粉紅裝飾擺設, 有小小感覺去左台灣嘅小店! 我地喺度影左好多相呀^^我地叫左兩杯茶, 都加左芝士奶蓋, 芝士味香濃, 無論同水果茶還是純茶類都一樣夾!不過可能客人較多嘅關係, 店內人手又唔夠, 佢哋製作茶都較慢, 我們都好像等超過15-20分鐘, 如果改善一下就好了!
打卡影相好正呀
2018-10-07
這次來到澳門,天氣十分炎熱,走進大街小巷,用了一個下午的時間,去看看非賭場、非名牌商店、非遊客觀光景點的澳門平民社區生活。走著走著,來到了澳門培正中學附近,發現了這一家裝潢挺少女風的飲料店,吸引了我們光顧!店子不大,但裝修用心,以淺粉紅色、白色為主調,放滿綠色盆栽,店內有5-8個座位讓人稍坐休息等候,的確適合拍照打卡看一看餐牌,除了一般的珍珠茶飲,也有一些特色飲品以供選擇。我選了這一杯「滿滿柚惑」微糖,非常好飲哦!西柚不會澀口,甜度亦剛好!稍嫌碎冰塊比較多了一點。杯子的設計亦見心思

2018-09-02
2018-04-06 849 瀏覽
「一杯橙」澳門最正水果茶!!!簡直夏日必備!同其他茶飲店唔一樣既係,鋪頭入面有等候座位,有冷氣,可以俾人舒服嘆茶🍵裝修超級少女,等候期間可以打卡呃like❤️有樣有內涵!
「一杯橙」
澳門最正水果茶!!!簡直夏日必備!
裝修超級少女,等候期間可以打卡呃like❤️
有樣有內涵!
一杯橙