2019-11-16 4544 瀏覽
上網見到別人嘅介紹睇到相片覺得非常之漂亮,加上我都好想試吓星球蛋糕係咩一回事😂😂小店雖然鋪面唔大但人情味非常濃,店員非常之友善😂由於太早食嘅關係所以我哋都唔係叫得太多嘢食,淨係叫咗個Pizza同埋雞翼,因為我哋有預約到要個蛋糕所以兩個人都食唔晒😂😂室內嘅環境,同埋不斷播緊香港人會知道嘅歌,分外見親切感, 店員同樣係後生一輩,其他客人都暢所欲言唔需要怕受到別人嘅影響😅喺香港呢一個時代,喺消費嘅時候究竟幫襯邊一啲鋪頭,大家都可以因應住自己嘅觀感同感覺而去光顧,係呢個咁艱難嘅時候,就趁着平日食嘢咁小嘅事去協助返同路嘅人,希望大家捱過去之後有另一個明天 講返嘢食先,店員唔會比一個黑糖麵包係店家送既,有d似outback 既黑糖麵包,口感都幾好另外我哋叫咗個cocktail,叫michael😂😂有啲咩材料店家就叫我地自己估,喺度就唔開估啦,我淨係可以話比你哋知係好味嘅,冇藥水味嘅😂仲有沖繩嘅手工啤我哋叫咗一個大阪style嘅Pizza,個餅底係用竹炭來做,好特別,未試過用大阪燒嘅料去整薄餅,不過食落去一啲都唔會覺得好奇怪,幾好食呢個雞翼真係好辣,辣到我嘴唇都腫晒😂不過食得辣嘅人應該會覺得好過癮,

仲有沖繩嘅手工啤

呢個雞翼真係好辣,辣到我嘴唇都腫晒😂不過食得辣嘅人應該會覺得好過癮,有啲tobasco 既味道,熱辣辣好食

我今次重點係因為依個蛋糕,因為真係好靚,店員非常之友善咁幫我地拍左好多張照,仲俾咗個驚喜我哋,曬咗兩張相俾我哋
好貼心!

本身預期呢個蛋糕咁靚應該都唔係幾好食㗎啦,咪之前食過好多好靚好靚嘅蛋糕其實係勁難食嘅,點知原來側邊擺盆嘅星球係雪糕嚟嘅番石榴味😂大嘅星球感覺有啲似出奇蛋嘅加大版,朱古力係用黑朱古力,一食落去就覺得佢好味同埋比足料你既
入面仲有一頭類似益力多味嘅雪糕筒紫色雪糕再加埋爆谷,係好食嘅!

又好睇又好食,又唔貴,十分之值得推薦嘅一間小店,係依個經濟唔係咁好嘅時候,大家互相幫助支持下小店,大家一齊慢慢渡過難關啦!
  • 星球蛋糕