今次第1次去左OPENRICE搞O既活動;試食完梗係上黎打番D食評啦!!木糠豆腐布甸;好滑;好香豆味;聽聞係師傅自己磨豆漿架!真係好有心機;旋轉樂園;呢個係有6小杯野飲O既1個旋轉台,有楊枝甘露,石榴+火龍果同埋士多啤梨汁每款有兩小杯咁;係兩個人SHARE O既,最鍾意豆榴+火龍果!好香好清新,而且出邊都未飲過!平時怕食石榴又愛石榴O既可以黎呢度試下呢個!椰皇燉雪蛤;呢個係冇人相信的平!椰皇入邊放左好多雪蛤同埋奶;燉出黎好香!1打開個蓋就聞到陣陣椰子清香!加上天氣凍,食呢個甜品可以暖身之餘仲感覺得到潤,1舉兩得!甘露柚子果凍;呢個個汁底係用楊枝甘露做汁底;而個果凍係用{舉若}做O既非常廷身!比平時食O既果凍係硬,因而有咬口!加上果凍吾係咁甜;撈埋楊枝甘露O既汁底1齊食就岩岩好!流心芝麻SOUFFLE;第1次聽見有流心O既SOUFFLE!感覺好新鮮=)芝麻味道好濃好香;加上呢度O既SOUFFLE打到好夠空氣,比平時食到O既口感好好多!食落去好綿!加上芝麻O既清香,兩者撞埋1齊又係意外之咁夾朱古力湯丸;呢個朱古力湯丸真係好正!!係用玫瑰露做底O既,朱古力流心係用45%朱
今次第1次去左OPENRICE搞O既活動;
試食完梗係上黎打番D食評啦!!
木糠豆腐布甸;
好滑;好香豆味;聽聞係師傅自己磨豆漿架!

真係好有心機;
旋轉樂園;
椰皇燉雪蛤;
甘露柚子果凍;
呢個個汁底係用楊枝甘露做汁底;而個果凍係用{舉若}做O既
流心芝麻SOUFFLE;
加上芝麻O既清香,兩者撞埋1齊又係意外之咁夾
朱古力湯丸;
呢個朱古力湯丸真係好正!!係用玫瑰露做底O既,朱古力流心係用45%朱古力做;
甜苦度剛剛好!食落似麥提莎陣味;味道好好!加上玫瑰露O既糖水;食落有陣陣玫瑰香,又有朱古力O既香濃,真係吾錯!
CAPPUCCINO SOUFFLE;
又係1個新O既嘗試!CAPPUCCINO加落SOUFFLE度真係好正;陣陣COFFEE味道傳入鼻腔,引發食慾!!本身我吾太好COFFEE;但係幾鍾意食CAPPUCCINO味O既甜品,再提1次,甜之迷O既SOUFFLE打到好綿!配埋CAPPUCCINO味之後食就好似飲緊CAPPUCCINO果D奶泡咁!好輕好綿好舒服 =)
法式焦糖燉蛋;
呢個係凍食版;記憶中熱食O既燉蛋會香D滑D!但係個人都係鍾意係凍食O既甜品比較多!面頭O既焦糖岩岩燒好,有少少暖;仲係好脆!焦度剛好,食落絕對吾會苦架!
榴槤腸粉;
吾太明點解好多人吾鍾意食榴槤!榴槤真係好正!甜之迷將新鮮榴槤肉加忌廉用少少椰汁O既皮卷好,不過CREAM O既份量就多左少少啦!不過個皮真係好滑好香好好味;呢度絕對可以加分!加上碟旁O既裝飾好靚;見到都想食 =P
朱古力雪糕批;
本身係試心太軟O既,但係因為出左問題所以轉左呢個;
本身吾抱太大O既期望;但係有驚喜!雪糕批好香朱古力味;中間會夾有朱古力粒;好濃;有口感之餘仲透心涼!真係吾錯架!
香檳葡萄沙冰;
呢個飲品其實冇香檳O既成份,不過因為提子有少少似巨峰,帶有酒味;所以先改左呢個名!我本身吾會食提子味O既野;但係我都飲晒!好清香;最緊要係夠晒凍!哈
士多啤梨乳酸;
呢個又係值得1提,食到後期大家都飽;飲1啖呢個;味道好開胃;不過我就覺得吾係好夠酸;反而太甜;但係真係幾醒胃!開始果陣就應該試呢個啦!
泡菜春卷;
呢個正牙!!春卷皮入邊包住適量泡菜同埋其他蔬果好似薯仔,蘋果等,可以中和番泡菜O既辣!但係呢個吾太辣;吾食辣O既朋友都可以試下!呢個真係好正 =P
香蕉朱古力飛碟;
呢個好正!暖笠笠O既香蕉俾微暖O既朱古力醬包住;食落好好味!吾會太留;不過就甜左少少
花生醬粟米飛碟;
飛碟入邊O既花生醬太多,搞到成個飛碟都好留;食1舊已經好飽啦!同埋芝生醬個味道太濃;搞到粟米只係食到個口感’
蘋果麵包布甸;
呢個係各位自己整O既甜品;蘋果吾夠甜;糖又可能落得吾係好夠;所以吾係好夠甜;但係玉桂好香;如果甜番D就好啦!最後師傅仲幫我地加左塊多士多埋灑左糖粉;多士有咸味;再加埋雲叱拿汁就1流啦!!個汁真係好正丫 =)

呢間餐聽環境好好;我地坐左O係VIP房;感覺好正;
出邊應該全部都係SOFA!保證大家都會坐得舒服!
服務態度更加係1流!!正丫 =)
16/1果日真係玩得好開心;同大家傾得好開心;希望下次試食會再見到大家啦 =)
木糠豆腐布甸
香檳葡萄沙冰