2017-10-04 3812 瀏覽
乾免治牛飯喜蓮除左牛尾湯通粉外 仲有另一樣出色既食物☺💕乾免治牛肉飯!!!😆三色豆配搭薯仔粒 仲落埋免治牛肉去炒 滿滿油光 超邪惡呀!!!😳😍炒得幾夠火喉 食落惹味又香口😋再鋪隻靚靚太陽蛋 真係望到都覺得吸引🤤一督落去 蛋汁仲慢慢滲落每粒牛肉...🤤攞黎撈飯一流😭😭👍🏻可惜乾免治牛飯係傳統葡國菜 香港茶餐廳好難搵到嚕💁🏼‍♂️-咖哩吞拿魚包上次朝早黎 食過吞拿魚咖哩角😛今次下午茶時間黎到 咖哩角賣哂喇😭姨姨問我地轉豬仔包好唔好😋梗係話好啦!!最中意個餡😍😍😍濕濕地唔會太乾 咖哩吞拿魚中間夾雜洋蔥 增添口感 足料之餘咖哩都冇欺場嫁🤤好夠辣😋 唔中意咖哩角咁熱氣 不防試下食豬仔包啦🙈-牛尾湯通粉湯底望落雖然冇勝香園咁濃 但飲落 好香牛味鮮甜得黎又有蕃茄既酸😋整體都幾濃郁👍🏻而且 牛尾份量吾少 通粉既軟硬度亦煮得剛剛好 值回票價啦☺️☺️☺️
乾免治牛飯
咖哩吞拿魚包