2024-11-25 635 瀏覽
同朋友去澳門遊玩,當然要品嚐傳統的葡國菜,聽聞📍葡景軒這家餐廳專注於葡萄牙和葡式美食,非常受歡迎,當然要去體驗一下,我們共點了以下菜式💗酥皮蘑菇忌廉湯味道通常非常豐富和細膩,酥皮烤至金黃色,既增添了口感層次,又讓整道菜看起來更具吸引力奶香濃郁、香氣四溢,配合酥皮的脆口感,讓人感到舒適和滿足💗炙燒葡式香腸 用豬肉和香料製成,店員會現場炙燒香腸,很有儀式感,值得一讚,香腸☺️口感外焦內嫩,味道香濃,這道菜一出枱香氣撲鼻,作為開胃菜一流,愈食愈開胃💗薯絲馬介休 薯絲馬介休是一道受歡迎的葡萄牙風味菜,以葡式鱈魚和薯絲為主材料,再加蒜蓉和炒蛋,外脆內嫩,魚香四溢,風味獨特,非常美味💗葡式炒牛柳粒賣相好吸引而且足料,牛柳粒再上香料烹調,口感嫩滑,味道香濃, 配上法國麵包一齊享用,更是一絕💗葡式經典椰汁非洲雞 配白米飯 香濃的葡汁和香料讓這道菜獨具特色,非洲雞口感滑嫩,香氣四溢,值得一試💗朱古力慕斯經典的甜品,口感細膩滑順,濃郁的朱古力味讓人回味無窮整體食物都很美味,而家餐廳環境舒適,服務也很周到,值得再去

💗酥皮蘑菇忌廉湯

💗炙燒葡式香腸

💗薯絲馬介休

💗葡式炒牛柳粒

💗葡式經典椰汁非洲雞 配白米飯

💗朱古力慕斯
經典的甜品,口感細膩滑順,濃郁的朱古力味讓人回味無窮

整體食物都很美味,而家餐廳環境舒適,服務也很周到,值得再去

2024-11-24 664 瀏覽
今日同家人去澳門玩 上OpenRice 睇寒有咩食 搵到呢間餐廳 呢間餐廳環境好 好有氣氛 好relaxing 野食都好食 我地叫左焗鴨飯 焗豬鞍 好食 下次再黎澳門會再同家人一齊黎再食
我地叫左焗鴨飯 焗豬鞍 好食
下次再黎澳門會再同家人一齊黎再食
2024-11-24
2024-11-24 586 瀏覽
今日帶左阿仔去澳門玩夜晚梗係搵間葡國餐廳食吓喺氹仔見到有間正宗葡國餐廳好似幾好所以入咗去試吓葡式傳統薯蓉青菜湯:湯味好清甜,加埋薯蓉同青菜嘅口感好豐富葡式什錦海鮮扁麵:材料豐富,而且好新鮮,配埋扁麵,掛汁一流葡式炒牛柳粒:炒得啱啱好,唔會過老,加埋個包一齊點汁食,不錯葡式白酒炒花蛤:花蛤份量不錯,而且沒有沙,處理得好好薯絲馬介休 :即係葡式鱈魚炒洋葱、蒜蓉、炒蛋同埋薯絲,食葡菜一定要食埋馬介休,食落去口感好豐富,味道很好朱古力慕斯:味道啱啱好,不會過甜,好滑!葡景軒地點方便,係官也街附近,而且味道都幾好食,推薦
今日帶左阿仔去澳門玩
夜晚梗係搵間葡國餐廳食吓
喺氹仔見到有間正宗葡國餐廳好似幾好
所以入咗去試吓

葡式傳統薯蓉青菜湯:湯味好清甜,加埋薯蓉同青菜嘅口感好豐富

葡式什錦海鮮扁麵:材料豐富,而且好新鮮,配埋扁麵,掛汁一流

葡式白酒炒花蛤:花蛤份量不錯,而且沒有沙,處理得好好

朱古力慕斯:味道啱啱好,不會過甜,好滑!

葡景軒地點方便,係官也街附近,而且味道都幾好食,推薦
2024-11-23 655 瀏覽
今日同屋企人去咗澳門玩有朋友介紹咗我去位於路氹嘅葡景軒食正宗既葡國菜入餐廳感覺好舒服我哋叫咗以下幾樣嘢食⭐️蘆筍湯: 個湯口感豐富,好綿滑,個賣相亦都好靚,就因為太靚,所以相都未影就比阿仔整亂左個湯🤣⭐️綜合葡式小食拼盤: 想試多啲嘢食,就一定要食小食拼盤,佢有4款不同葡式小食,每一款都炸得好脆口而不會太硬梆梆🤤⭐️手工乳豬鹹派: 呢個好有驚喜,佢外表好酥脆,而入面既乳豬好juicy, 鮮嫩多汁!⭐️炙燒葡式香腸: 呢個餸會係我地面前炙燒同切開,成件事好吸睛!⭐️葡式白酒炒花蛤: 啲花甲好新鮮,非常鮮甜⭐️正宗葡式焗鴨飯: 個飯都幾乾身,唔會太過濕,配埋鴨肉既味,不錯⭐️葡式焦糖雞蛋布丁: 焦糖香脆,布丁嫩滑,係一個好好嘅配搭,而且即場點火燒個焦糖表面,正😍呢一間餐廳都幾推薦,特別我有老有嫩,搵一間好食又舒服嘅餐廳真係好重要
今日同屋企人去咗澳門玩
有朋友介紹咗我去位於路氹嘅葡景軒食正宗既葡國菜
入餐廳感覺好舒服

我哋叫咗以下幾樣嘢食

⭐️葡式白酒炒花蛤: 啲花甲好新鮮,非常鮮甜

前菜|蘆筍湯|小食|綜合葡式小食拼盤|以炸物為主熱辣辣 脆卜卜🍗唔厚炸粉先係重點|炙燒葡式香腸|🥓油脂味都幾香口但又唔會好油感覺主食|葡式里脊牛扒🥩配太陽蛋🍳|好特別配搭 牛扒味都香 又淋身煎得剛剛好 恰到好處再沾點醬汁吃一口煎蛋,滋味滿滿|葡式風味辣醬烤雞配脆皮地瓜及沙律| 🥗🐥烤雞外脆內嫩 咬下去那刻雞內汁液油汁 蜂湧而出🌊|葡式什錦海鮮扁麵| 🍝傳統葡式意粉 有大蝦🦐、花蛤、魷魚🦑等份量都唔少 而且都鮮甜意粉都QQ彈甜品🧁|葡式木糠蛋糕|層層分明 好CREAMCY 又唔太甜

前菜|蘆筍湯|

但又唔會好油感覺

主食|葡式里脊牛扒🥩配太陽蛋🍳|
好特別配搭 牛扒味都香 又淋身
煎得剛剛好 恰到好處
再沾點醬汁吃一口煎蛋,滋味滿滿

|葡式風味辣醬烤雞配脆皮地瓜及沙律| 🥗🐥
烤雞外脆內嫩 咬下去那刻
雞內汁液油汁 蜂湧而出🌊

|葡式什錦海鮮扁麵| 🍝
傳統葡式意粉
有大蝦🦐、花蛤、魷魚🦑等
份量都唔少 而且都鮮甜
意粉都QQ彈

甜品🧁|葡式木糠蛋糕|
層層分明 好CREAMCY 又唔太甜

前湯|酥皮蘑菇忌廉湯|🍄🍲好鍾意飲酥皮湯🥣呢間蘑菇忌廉 好香濃香滑開始凍天氣飲暖暖湯❄️ 好爽暖入心小食|白酒蒜蓉炒蝦🍤 花蛤肥美飽滿 大大隻又鮮甜白酒🍶嘅香氣更添風味 口感滑嫩 大蝦扎實鮮美 好抵食|葡式烤沙丁魚|🐟🐟🐟3大條 份量都唔少本身都烤不錯了旁邊都2舊檸檬 可沾少少檸檬汁更加風味主菜|炙烤豬肋排|🐖係面前即時炙烤好有噱頭 果然好吸引人食落當然好香炙燒焦焦的🔥|葡式海鮮湯飯|🍲🥄暖暖熱熱湯飯海洋湯味都幾岀真係真材實料去煮的|甜品🍮| 朱古力慕斯朱古力味都濃厚食落都幾smooth
前湯|酥皮蘑菇忌廉湯|🍄🍲

|甜品🍮| 朱古力慕斯
朱古力味都濃厚
食落都幾smooth
2024-11-23 347 瀏覽
過大海去澳門🇲🇴 當然要食正宗葡式餐廳🍴呢間餐廳位置方便,裝修modern 坐得舒服👍🏻🫕 酥皮蘑菇忌廉湯塊酥皮真係夠曬酥化,脆卜卜浸埋濃郁的蘑菇忌廉湯一齊飲,完美融合!🍤 綜合葡式小食拼盤一盤有齊四款小食,金黃酥脆,甜咸適中。🦀 蟹肉釀蟹蓋廚師👨‍🍳推介* 滿滿嘅蟹肉拌上蛋沙律再放上蟹蓋,食到啖啖蟹肉,好滿足!🍖 葡式牛肉串燒將牛柳造成串燒,用紅椒青椒夾住,油脂分布均勻,肉質鮮嫩,配菜亦非常有誠意,配上大量甜脆蕃薯🍠薯條,食唔停口!🦪 葡式白酒炒花蛤花蛤大大隻好鮮美,食材新鮮,配埋白酒煮的香氣令人回味無窮!🐟 葡式海鮮湯飯擺盤非常精緻,用料勁豐富呀有青口、蜆、蝦、魷魚,成個湯飯吸收晒海鮮嘅精華好開胃!🍫 朱古力慕斯滑溜溜的慕斯甜而不膩,為呢餐畫上完差句號
過大海去澳門🇲🇴 當然要食正宗葡式餐廳🍴
呢間餐廳位置方便,裝修modern 坐得舒服👍🏻

🫕 酥皮蘑菇忌廉湯

🍤 綜合葡式小食拼盤
一盤有齊四款小食,金黃酥脆,甜咸適中。

🦀 蟹肉釀蟹蓋

🍖 葡式牛肉串燒

🦪 葡式白酒炒花蛤
花蛤大大隻好鮮美,食材新鮮,配埋白酒煮的香氣令人回味無窮!

🐟 葡式海鮮湯飯

🍫 朱古力慕斯
滑溜溜的慕斯甜而不膩,為呢餐畫上完差句號

2024-11-23 310 瀏覽
基本上每次去澳門都一定要食葡國餐,喺澳門都真係食過好多間,但係我自己最鍾意返嚟嘅,就一定係呢間葡景軒,鍾意呢度坐得好闊落,加埋裝修都幾靚,食嘢嘅時候都會覺得舒適同開心。今日約埋朋友一齊嚟呢間餐廳食飯,朋友都讚不絕口!食物方面有幾樣嘢係我每次都一定會叫嘅,首先就係佢哋個湯,呢度個葡式傳統薯蓉青菜湯清清甜甜,用嚟暖胃一流,而且因為佢夠清,唔會飲完之後就食唔落其他嘢。炙燒葡式香腸都係另外一樣,我覺得好好味嘅小食,香腸香脆有嚼口,燒完都可以保持到好多汁。葡式白酒炒花蛤都係另外一樣會食上癮嘅嘢,因為呢度嘅花甲特別肥美,用埋白酒炒過之後就帶晒啲甜味出嚟。朋友今次自己話想食葡式小食拼盤,呢樣嘢都係我第一次食,炸嘅嘢都炸得酥脆,冇油益味。炙烤馬介休烤葡式鳕鱼係我第一次食,超厚肉,食物真係好過癮,但係真係冇諗過原來重點係啲薯仔度,總覺得吸咗一啲魚油嘅香味!葡式什錦海鮮扁麵都好出色,兩個人分一碟就剛剛好,咁樣就可以食多啲嘢。最後就到甜品,我哋叫咗一個朱古力慕斯,好smooth好正!

2024-11-23 282 瀏覽
真係勁耐都冇去過澳門度玩,今日難得有朋友喺外國返嚟,話好想去澳門,於是我哋特登book咗galaxy酒店住一晚,當諗緊要食乜嘢嘅時候,上網見到呢間餐廳評價都好高,而且行過嚟只需要大概10分鐘,就決定你呢度set,呢度環境超靚,服務態度亦都好好,而且食物質素都好高,我哋今日食咗幾樣嘢都覺得好正。葡式傳統薯蓉青菜湯清清地但夠味。炙燒葡式香腸我覺得好有趣儀式感,直接有店員係你面前幫我地prepare,感覺超高級的!葡式白酒炒花蛤好新鮮,隻隻都好鮮甜又大隻。葡式什錦海鮮扁麵好出色,麵煮得al dente,海鮮份量都好多。薯絲馬介休係葡國菜必點item,裡面有葡式鱈魚炒洋葱、蒜蓉、炒蛋、薯絲,呢個用來打卡一流。最後甜品方面就要左朱古力慕斯同葡式木糠蛋糕。我個人比較鍾意葡式木糠蛋糕,夠light又冇太甜。

2024-11-23 221 瀏覽
最近成日都去澳門,所以好想發掘澳門好食嘅餐廳,咁啱識到澳門朋友介紹呢間正宗葡國菜,咁就一於黎試吓啦。首先登場嘅係「蘆筍湯」。呢道湯品湯頭鮮美,蘆筍嘅清香同鮮甜完全融入咗湯中,每一口都能夠感受到新鮮嘅蘆筍味道。湯中仲加入咗少量忌廉,令到口感更加綿滑,係一個非常開胃嘅前菜。接住上菜嘅係「薯絲馬介休」,呢道菜絕對係葡式經典之作。鱈魚炒洋蔥、蒜蓉、炒蛋同薯絲嘅完美結合,令到每一口都充滿咗層次感。鱈魚嘅鮮味同洋蔥嘅甜美,再加上蒜蓉嘅香氣同炒蛋嘅滑嫩,真係一個絕妙嘅搭配。薯絲炸得非常香脆,為呢道菜增添咗更多口感,令人一試難忘。之後上菜嘅係「炙烤豬肋排」,呢道菜嘅豬肋排烤得非常香脆,外皮焦脆,內裡肉質嫩滑多汁。烤豬肋排嘅香味撲鼻而來,每一口都能夠感受到烤制嘅獨特香氣同豬肉嘅鮮嫩口感。配上特製嘅醬汁,令到味道更加豐富同立體。緊接住嘅係「葡式海鮮湯飯」,呢道菜嘅湯頭鮮美濃郁,充滿咗海鮮嘅鮮味。湯中加入咗新鮮嘅海鮮,如蝦、蟹、蜆等,每一口都能夠感受到海鮮嘅鮮甜同湯飯嘅香氣。呢道菜不單止味道出色,仲有豐富嘅營養價值,係一個非常受歡迎嘅主菜。接住上菜嘅係「葡式炒牛柳粒」,呢道菜嘅牛柳粒炒得非常嫩滑,每一口都充

接住上菜嘅係「葡式炒牛柳粒」,呢道菜嘅牛柳粒炒得非常嫩滑,每一口都充滿咗牛肉嘅鮮味同香氣。配上洋蔥同蒜蓉,令到味道更加豐富同立體。呢道菜嘅味道非常獨特,牛柳粒嘅嫩滑同洋蔥嘅甜美形成咗絕妙嘅搭配。

最後,當晚嘅甜品係「朱古力慕斯」。呢款慕斯嘅質地非常細滑,每一口都充滿咗濃郁嘅朱古力味道。慕斯嘅甜度適中,唔會過甜,令到味道更加清爽。朱古力嘅香氣同濃郁嘅口感,令我感受到一種非常獨特嘅甜品體驗。每一口都充滿咗朱古力嘅香甜同滑嫩,真係一個完美嘅收尾。

整體來講,呢間餐廳嘅每一道菜都非常出色,價格亦合理。無論係前菜、主菜定係甜品,都可以感受到廚師嘅用心同創意。每一道菜都充滿咗葡式嘅風味,同時又有自己嘅特色,令人回味無窮。

【澳門特色地道葡國菜🇲🇴】係澳門氹仔舊城區內有間正宗嘅葡國菜,環境別致,充滿葡國風情嘅裝潢,藍白階磚的設計,以及牆身掛着不同嘅壁畫🖼️,餐桌亦典雅別致,係幾好嘅約會餐廳💖。🔶酥皮蘑菇忌廉湯這道湯以新鮮的蘑菇🍄‍🟫為主料,配以香濃的奶油及香草,讓每一口都充滿濃郁的口感。酥皮很好香脆,口感層次分明,適合作為開胃菜。🔷蟹肉釀蟹蓋這道菜使用新鮮的蟹肉🦀,精心釀入蟹蓋中,搭配香脆的麵包屑,經過烤制後,外皮金黃酥脆,內餡鮮美多汁,是海鮮愛好者的必試之選。💖🔶炙燒葡式香腸 葡式香腸以獨特的香料和肉類製作,經過炙燒後,外層焦香,內裡鮮嫩。在香腸的表面撒上香菜或辣椒粉,增添風味。🔷葡式風味辣醬烤雞配脆皮地瓜及沙律 這道主菜選用嫩滑的雞肉,醃製在特製的葡式辣醬中,再以高溫烤至外焦內嫩。搭配香脆的地瓜和清爽的沙律,讓整體口感更加豐富。🔶正宗葡式焗鴨飯 一道經典的葡萄牙菜,以鴨肉、香米和各種香料製作而成,經過焗制後,米飯吸收了鴨肉的精華,香氣四溢,口感豐富,令人垂涎欲滴。😋🔷葡式炒牛柳粒嫩滑的牛柳粒,經過炒制後保留了肉質的鮮嫩,並吸收了醬汁的風味,仲有香烤嘅麵包片伴碟,每一口都充滿了濃郁的葡式風味。🔶朱古力慕斯
【澳門特色地道葡國菜🇲🇴】

🔶酥皮蘑菇忌廉湯

🔷蟹肉釀蟹蓋

🔶炙燒葡式香腸

🔷葡式風味辣醬烤雞配脆皮地瓜及沙律

🔶正宗葡式焗鴨飯

🔷葡式炒牛柳粒

🔶朱古力慕斯
朱古力慕斯以純正的黑巧克力為基底,輕盈綿密,口感滑順,是結束一頓美味餐點的完美選擇。

📍: 葡景軒 (氹仔舊城區)
氹仔舊城區客商街23號地舖
  • 主廚特製蟹肉釀蟹蓋
  • 炙燒葡式香腸
2024-11-19 296 瀏覽
今次黎到氹仔想食下葡國菜,見到呢間餐廳裝修好有特色就入咗嚟試吓😆我哋叫咗好多唔同嘢食試吓😍🥢前菜手工乳豬鹹派: 呢個菜式我第一次食,佢係一個香脆嘅批包住乳豬餡料,出奇地有驚喜,好脆!精選芝士&冷肉拼盤:呢個份量十足,食得出係高質,冷肉係大大塊😆🍽️主菜炒豬肉配葡蜆伴馬鈴薯:蜆肉好鮮甜,估唔到呢個組合可以咁match!!薯仔係吸晒豬肉同蜆嘅味道,非常入味👍🏻葡萄牙直送伊比利亞黑毛豬:黑毛豬果然係唔同啲,肉味好濃!葡式經典椰汁非洲雞 配白米飯:呢個係葡國菜嘅經典菜,椰汁香濃,雞味好濃,撈飯一流!😝🍮甜點葡式脆皮焦糖雞蛋布蕾:呢個係有火焰,個皮好脆,雞蛋味好香!朱古力蛋糕 :呢個甜品唔會過甜,配搭埋士多啤梨,賣相好靚,而且好好味!🍷葡萄牙水果酒/葡富軒特調:呢個水果酒第一次飲,係店員大力推介,味道好特別,水果嘅香味同酒好夾,值得一試!總括而言,暫時係我食過最好食嘅葡國菜,推介俾大家要試!

🥢前菜

🍽️主菜

葡萄牙直送伊比利亞黑毛豬:黑毛豬果然係唔同啲,肉味好濃!

🍮甜點
葡式脆皮焦糖雞蛋布蕾:呢個係有火焰,個皮好脆,雞蛋味好香!

🍷

總括而言,暫時係我食過最好食嘅葡國菜,推介俾大家要試!
2024-11-19 213 瀏覽
去澳門點可以唔食葡菜,今次去咗路氹嗰邊嘅葡景軒,環境都幾靚,葡式得嚟有種古典味~ꕥ 酥皮蘑菇忌廉湯酥皮夠鬆化,個湯熱辣辣,味道夠濃夠Creamy🥄ꕥ 手工乳豬鹹派帶有酥香,乳豬肉喺pie中間🐷食落帶醎香,點埋醬汁食會更惹味。ꕥ 葡式炒牛柳粒牛柳粒好軟嫩,個汁好香濃,帶有橄欖味幾有特式,食完牛柳再用包點晒啲汁嚟食😆勁正。ꕥ 葡式海鮮湯飯賣相已經好吸引,而且份量都幾多~海鮮有青口,大蝦,蜆等等,最緊要新鮮。鮮甜又帶點酸嘅湯底,飯粒索晒湯嘅精華同鮮味👍🏻ꕥ 葡式烤沙丁魚沙丁魚肉質緊實,魚油味重,表皮脆脆地,有驚喜✨仲有烤薯做伴菜。ꕥ 朱古力慕斯其實已經食到好飽,不過有甜品又點會唔食埋😌係香滑朱古力慕斯,朱古力味香濃但唔會太甜,為呢餐完美作結
ꕥ 酥皮蘑菇忌廉湯
酥皮夠鬆化,個湯熱辣辣,味道夠濃夠Creamy🥄
ꕥ 手工乳豬鹹派
ꕥ 葡式炒牛柳粒
ꕥ 葡式海鮮湯飯
ꕥ 葡式烤沙丁魚
ꕥ 朱古力慕斯
2024-11-18 268 瀏覽
今次過黎澳門呢邊食好野,朋友大力推介我呢間葡國餐廳😌所以就過左黎試下!我地叫左好多野食,每款都好有特色😍酥皮蘑菇忌廉湯: 個皮出奇地鬆脆,蘑菇湯超濃郁,好creamy🥣 蟹肉釀蟹蓋:蟹肉好鮮甜,加埋忌廉同洋蔥,味道好多層次!👍炙烤豬肋排: 肉質勁juicy,肉香骨香,呢個有驚喜🤩葡式海鮮湯飯:個湯好濃,而且海鮮份量足,食完好滿足😋葡式烤沙丁魚:開頭都怕沙丁魚會腥,但原來係香脆可口,而且沙丁魚佢係葡國既國寶🤣朱古力慕斯:勁濃朱古力味,味道唔會過甜😍葡式蛋撻:呢個當然係必點啦!個皮勁脆,蛋漿好濃蛋味!總括黎講,朋友真係冇介紹錯,推介比想試葡國菜嘅朋友仔😍

我地叫左好多野食,每款都好有特色😍

蟹肉釀蟹蓋:蟹肉好鮮甜,加埋忌廉同洋蔥,味道好多層次!👍

炙烤豬肋排: 肉質勁juicy,肉香骨香,呢個有驚喜🤩

葡式海鮮湯飯:個湯好濃,而且海鮮份量足,食完好滿足😋

朱古力慕斯:勁濃朱古力味,味道唔會過甜😍

葡式蛋撻:呢個當然係必點啦!個皮勁脆,蛋漿好濃蛋味!

總括黎講,朋友真係冇介紹錯,推介比想試葡國菜嘅朋友仔😍
葡景軒地點位於氹仔舊城區客商街23號地舖就喺官也街附近,可以順便買埋手信🛍️環境好靚而且好舒適🥰係滿滿既懷舊葡式設計啱哂鐘意浪漫既你地💓【好食推薦】🥣葡式傳統薯蓉青菜湯湯面仲畫咗花紋,好靚好特別~湯味好清甜,仲有薯蓉同青菜既飽滿口感,好開胃🐷手工乳豬鹹派派皮外脆內軟,乳豬內餡好飽滿好Juicy,味道濃而不漏🥓炙燒葡式香腸 呢個好意外😳因為廚師係會直接喺你面前即燒聽住滋滋聲同聞住陣陣既燒香味真係要先比個LIKE👍然後上枱時外層焦香,香腸肉質鮮嫩好Juicy👍👍🦐白酒蒜蓉炒蝦一上枱就聞到好香蒜香味,正~而大蝦肉質好扎實好鮮甜,配埋陣陣白酒味超正~🐔葡式經典椰汁非洲雞配白米飯雞肉又大件又嫩滑😋😋而且個汁調味幾好,唔會太漏點雞/撈飯食都🆗🐟葡式烤沙丁魚一上枱就聞到好香~雖然係烤~但魚肉都KEEP到好滑🍰葡式木糠蛋糕充滿特色既木糠蛋糕食落好軟滑,配埋木糠碎好好味
葡景軒地點位於氹仔舊城區客商街23號地舖
就喺官也街附近,可以順便買埋手信🛍️

環境好靚而且好舒適🥰
係滿滿既懷舊葡式設計
啱哂鐘意浪漫既你地💓

【好食推薦】

🥣葡式傳統薯蓉青菜湯
湯面仲畫咗花紋,好靚好特別~
湯味好清甜,仲有薯蓉同青菜既飽滿口感,好開胃

🐷手工乳豬鹹派
派皮外脆內軟,乳豬內餡好飽滿好Juicy,味道濃而不漏

🥓炙燒葡式香腸
呢個好意外😳
因為廚師係會直接喺你面前即燒
聽住滋滋聲同聞住陣陣既燒香味
真係要先比個LIKE👍
然後上枱時外層焦香,香腸肉質鮮嫩好Juicy👍👍

🦐白酒蒜蓉炒蝦
一上枱就聞到好香蒜香味,正~
而大蝦肉質好扎實好鮮甜,配埋陣陣白酒味超正~

🐔葡式經典椰汁非洲雞配白米飯
雞肉又大件又嫩滑😋😋
而且個汁調味幾好,唔會太漏
點雞/撈飯食都🆗

🐟葡式烤沙丁魚
一上枱就聞到好香~
雖然係烤~但魚肉都KEEP到好滑

🍰葡式木糠蛋糕
充滿特色既木糠蛋糕
食落好軟滑,配埋木糠碎好好味