2025-07-19
今日難得同朋友經過啟岸,醒起之前喺呢間餐廳食個晚餐覺得都幾好食,於是今日就諗住嚟食吓佢嘅晏晝,我哋嚟到嘅時間都差不多一點,本身以為會冇乜人,但係其實比我想像中多人,呢度一行入餐廳就已經有種好舒服嘅感覺,裝修精緻,加埋店員都好有禮貌,食物都係幾好味,加埋價錢都覺得幾抵食。lunch set有餐湯或者沙律同飲品,我要咗個油甘魚他他,朋友就要咗黑毛牛舌烤菇西班牙飯。飲品方面就要咗個泡沫咖啡同埋一個honey cappuccino。個daily special湯就係椰菜花忌廉,好creamy,完全冇苦澀味。沙律亦都相當新鮮,蒜頭漬好有日式feel。油甘魚他他比我想像中更加出色,新鮮又refreshing,係d咁熱嘅夏天食最適合!黑毛牛舌烤菇西班牙飯份量唔少,牛舌口感一流,烤菇好juicy,西班牙飯texture都做得好好,唔會太濕或者太硬。