2022-08-13
📍 哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)觀塘觀塘道388號創紀之城一期地下6號舖😆前日同fd觀塘行街,突然好想食台灣野,之後就上open rice穩啦,咁就穩到呢間哥哥添飯,相睇落都幾吸引,所以就選擇食呢間👉乳酪芝芝六重天綜合奶茶👅 入面有胚芽、乳酪芝芝奶蓋、黑糖珍珠、芋圆、芋泥、烏龍奶茶,多重口味,口感豐富,叫左小甜,奶蓋好好飲,好味😆👉乳酪芝芝鮮芒👅朋友嗌嘅,佢話我芝士奶蓋都幾好飲,聽距講話幾好味😆👉 岩鹽咸豬肉拼皮蛋醬生菜包,升級定食3小碟+滷肉青菜👅個豬肉外表燒得焦香,配搭岩鹽板,鹹度啱啱好,個包鬆軟綿密,好好味,皮蛋醬幾好食,開頭食唔出原來係皮蛋整🤣豬肉夾皮蛋醬再夾生菜簡直一流👏🏻👉 避風塘風沙排哥酥配椰菜絲沙律及魯肉飯升級定食3小碟+杞子青菜👅個排骨好大份,好好食,鹹度適中,外脆😆滷肉飯唔會太肥,杞子青菜個湯幾青甜😆😆推薦指數:5分(5分最高)
觀塘觀塘道388號創紀之城一期地下6號舖
👉乳酪芝芝六重天綜合奶茶
👉乳酪芝芝鮮芒
👅朋友嗌嘅,佢話我芝士奶蓋都幾好飲,聽距講話幾好味😆
👉 岩鹽咸豬肉拼皮蛋醬生菜包,升級定食3小碟+滷肉青菜
👉 避風塘風沙排哥酥配椰菜絲沙律及魯肉飯
升級定食3小碟+杞子青菜
推薦指數:5分(5分最高)