2021-03-19
自從搬咗去東九龍,#小秘書 都好少會過嚟 #荃灣 呢一邊👉🏻👈🏻 不過有啲嘢食慣用慣,就算 #千里迢迢 點都要走一轉先至舒服😅 咁啱呢兩日收到個商場嘅宣傳短訊,話有張生日coupon要我去荃灣拎... 哈哈 機會嚟喇💨💨 好耐冇shopping嘅我,呢日特別爽手🛍 既然咁開心,梗係要食餐好㗎啦🤤路過 #千色店 嘅後門,原來呢度開咗間 #咖啡灣 我都唔知道,見餐廳門口童話式嘅裝修咁特別,我又點捨得唔入去幫襯吖😉 餐牌上嘅食物色彩繽紛,搞到一向有選擇障礙嘅我,翻睇又翻睇幾轉先搞得掂😅 我order咗個 #芝士龍蝦汁海鮮飯,另外加個 #牛油香草煮蜆 做 #小食🤤 我都知份量係多咗啲嘅,不過一講到 #海鮮,我真係忍唔住口😉 個飯充滿 #海鮮、#龍蝦 嘅味道,而且材料亦都好豐富,有 #大蝦、#蜆、#帶子... 口感大滿足🤤 講到個 #牛油蜆,份量比我想像中多一倍,用嚟煮蜆嘅 #湯汁,充滿濃濃嘅 #牛油 味道,裏面加埋 #洋蔥 同 #芫荽 特別香口🤤最後我仲飲咗杯 #侍應哥哥 推介嘅 #熱朱古力 做 #甜品... 雖然碟飯同啲蜆都食唔晒,不過我都覺得自己嘅選擇冇錯😉 呢排日日都咁忙,Work Ha
最後我仲飲咗杯 #侍應哥哥 推介嘅 #熱朱古力 做 #甜品... 雖然碟飯同啲蜆都食唔晒,不過我都覺得自己嘅選擇冇錯😉 呢排日日都咁忙,Work Hard嘅同時,間唔中Eat Hard都應該啦🤣🤣🤣