2020-06-27
今日阿女生日,不過明天又要返學都唔可以玩太夜,所以晚餐都係附近食餐好算了。我覺得WM算係區內比較有質素又唔貴的西餐廳,而且乾淨得黎坐得舒服又唔趕,所以今日來同壽星女慶生。晚餐先來餐湯麵包,蕃茄湯夠哂濃郁,龍蝦湯都好有龍蝦味!麵包係脆的款式,都幾好。主菜有好多選擇,包括近來大愛的黑毛豬扒,個名超長😂「燒西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉」($188)、「WM馬賽虎蝦海鮮湯燴意大利飯」($158),另外再encore「WM威靈頓牛柳」($138)。黑毛豬扒無令我失望,好腍好入味,仲有燒汁同蘋果蓉醬可點,個蘋果蓉都幾好食,感覺清新。海鮮意大利飯都幾驚喜,配料夠晒豐富,而且蕃茄味好濃,值得推介。威靈頓牛柳都可以,牛柳應該有8成熟但唔會韌,加埋個酥皮外殼都幾好。呢個唔係咁多地方有!👍🏻生日咁開心,就加多少少錢upgrade杯飲品,一杯要咗「雪糕忌廉梳打」,令一杯就係「薄荷青檸梳打」,雪糕忌廉梳打當然好受小朋友歡迎啦,雪糕夠晒好味!薄荷青檸梳打都好清新,唔錯。最重要梗係加個蛋糕啦,加$12可以有自家製甜品,都有唔同蛋糕可選,或者加$38有自家製三層雪糕蛋糕,最後決定要個貴嘅。四四方方唔