2020-08-29
趁星期六落觀塘搵朋友食brunch,因為疫情關係,已經好耐冇見,特登搵咗間可以傾計又好食嘅餐廳,慢慢傾慢慢食💕睇完menu,發現好多嘢都想食😂最後我地一人叫咗一個weekend brunch set,再加多個意粉同甜品🙆🏻♀️🙆🏻♀️值得一提嘅係呢到嘅店員非常細心,主動幫我地安排好上菜嘅次序,而上菜嘅時間亦都掌握得好好👍🏻🔸Egg Benedict with Prosciutto $88班尼迪蛋配風乾火腿, 牛油果香濃軟滑又帶點酸甜嘅荷蘭醬非常開胃,配上水波蛋嘅流心蛋汁,加埋creamy嘅牛油果,味道甘香嘅風乾火腿同質感鬆軟嘅英式鬆餅,呢個組合絕對係無懈可擊,係我最近食過最出色嘅Egg Benedict👍🏻🔸Grill N.Z. Ribeye $138燒紐西蘭肉眼扒, 炸薯條我地叫咗Medium-well,烹調火候掌握得好👍🏻外層帶點焦香,切開肉眼扒,顏色非常粉嫩,亦唔會有多餘血水,肉質一啲都唔嚡,牛味香濃,而且好juicy!🔸Carbonara with Onsen Tamago $138慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉卡邦尼汁稠身,入口creamy,味道濃郁!意粉煙韌彈牙,流心蛋香濃滑溜,好正
班尼迪蛋配風乾火腿, 牛油果
燒紐西蘭肉眼扒, 炸薯條
我地叫咗Medium-well,烹調火候掌握得好👍🏻
慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉
卡邦尼汁稠身,入口creamy,味道濃郁!意粉煙韌彈牙,流心蛋香濃滑溜,好正!
蘋果金寶配巴斯克燒芝士蛋糕
點都要叫返個甜品甜一甜🙆🏻♀️
呢個Apple crumble cheesecake賣相精美,一共有三層,最頂層有雲呢拿雪糕,中間係焗青蘋果連脆脆,底層就係最近依然好hit嘅巴斯克燒芝士蛋糕,就咁睇你可能會覺得好漏,但食落一啲都唔會呀!佢嘅甜度適中,味道仲好清新!下次一定要encore!
朋友嘅凍檸茶,跟餐包埋。
奶泡豐盈,口感細滑,跟餐+$15就有,好抵!
見到隔離枱叫咗呢杯mocktail,非常吸睛😍
忍唔住都要叫返杯試下,桃味香甜,仲有菠蘿同檸檬汁,味道清新,炎炎夏日必飲!