Odelice! (蘭杜街)

Odelice是一間食法國菜的小店。環境裝修精緻,坐得都好舒服。Brunch選擇好多,有鹹味或甜味的法式可麗餅、牛扒🥩、鴨腿、烤魚、青口、三文魚、all day breakfast 及各式意粉🍝。一定有一款啱心水,同朋友嚟可以share菜式,食多啲唔同口味。餐湯- 雜菜湯。口感似糊仔,都幾特別。原本想叫咖啡,但佢只有牛奶嘅選擇。所以叫咗檸檬茶🍋。附送一塊餅乾仔。肉眼牛排🥩配薯條🍟$168220克新西蘭草飼肉眼牛排,黑椒醬汁。牛扒烤味重,外面都煎得好香脆,五成熟火喉剛剛好。但係略嫌多左少少筋,影響咗口感。薯條🍟好好食😋~不知不覺中就會食晒。意大利風乾火腿無麩質蕎麥薄餅$130 食法國餐點少得食Crepe。意大利風乾火腿配埃文達芝士、蕃茄、火箭菜、羅勒香草醬。味道鹹香,都係一個唔錯嘅選擇。下次想試吓甜味的可麗餅。法國油封鴨腿$168配羽衣甘藍、焗新薯、蘋果酒醬汁鴨腿好淋、吸晒蘋果醬汁、鹹鹹甜甜咁、非常好食。我覺得係呢餐最美味的菜式。必試吖👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻整體來講,呢度係食brunch嘅好去處。環境舒適、食物款式夠多,味道水平好好,份量亦都好十足。推介給大家。😂😂😂

雜菜湯

餐湯- 雜菜湯。口感似糊仔,都幾特別。
檸檬茶

肉眼牛排🥩配薯條🍟

肉眼牛排🥩配薯條🍟$168
220克新西蘭草飼肉眼牛排,黑椒醬汁。
薯條🍟好好食😋~不知不覺中就會食晒。
意大利風乾火腿無麩質蕎麥薄餅

意大利風乾火腿無麩質蕎麥薄餅$130
味道鹹香,都係一個唔錯嘅選擇。
下次想試吓甜味的可麗餅。
法國油封鴨腿

法國油封鴨腿$168
配羽衣甘藍、焗新薯、蘋果酒醬汁
必試吖👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

整體來講,呢度係食brunch嘅好去處。
環境舒適、食物款式夠多,味道水平好好,份量亦都好十足。
推介給大家。😂😂😂
肉眼牛排🥩配薯條🍟