2023-09-19 15 瀏覽
鐘意將南意邊個vibe間唔中都鐘意過黎行下同發掘下新餐廳今日試左有齊泰國菜 馬來西亞 同印度菜嘅東南亞風味餐廳啊估唔到佢三種菜式都做得好出色😋 牆上掛滿月球燈🌕 同靚靚嘅壁畫 整體感覺好舒適 好適合食下野傾下偈 relax relax 叉叉電 🦐🦑泰菜代表就有tom yum冬蔭公湯勁多海鮮 蝦青口魷魚草菇 滿滿的一碗 味道濃郁 超惹味 大推呀佢調味好地道 所以唔太食得辣嘅要叫小辣啊 即刻叫番杯以🥭🍍🍊為主嘅Fruit Float balance番先🍹 🐟馬來西亞代表就有banana samal fish香蕉葉三巴魚 🍌🍌🍌一大塊香蕉葉包住成條魚烤上枱嗰時我好興奮個sauce好似啡色硬嗰隻椰子糖味 椰即係椰甜味為主 同dd嘅酸 好開胃呢 🍛印度菜代表當然唔少得pani puri 印度小食嘅最佳代表 係脆炸波波 🧆餡料主要係薯蓉配上特有嘅酸甜醬汁當然唔少得叫番個咖哩先夠滿足 越式黃咖喱雞又係滿滿嘅一碗  意款係唔辣嘅 除左好幾大件嘅雞肉 仲有好多雜菜 🥥椰香味濃嘅咖喱梗係要用黎點 roti canai 印度酥油薄餅啦 超正
鐘意將南意邊個vibe
間唔中都鐘意過黎行下同發掘下新餐廳