慶祝特別日子唔一定要食buffet 既,去高級餐廳享受埋個service 有時可能仲正! 第一次試Fine Dining, 知道呢間係由五星級酒店廚師主理,而且餐廳位置同環境真係好寧靜舒服,完全係遠離煩囂。❤牛油果蕃茄芝士魚薄脆❤一上菜個碟係暖既,十分細心,牛油果混合左少少檸檬汁,蕃茄芝士魚就帶有一陣生果甜味,成件事就好似tuna biscuit咁,當兩個唔同sauce咁搽上薄脆度食,超級開胃! 而且薄脆仲好似有烤過咁,有少少炭燒既感覺! ❤芝士黑松露菌焗帶子❤(大愛)一上菜就有香濃既芝士黑松露味,見到隻碟好大原來係擺左熱石暖住帶子,一了起,隻帶子真係好肥美好大粒,咬落好juicy,熟既程度係彈牙與軟淋淋之間,非常好食。我第一次食完焗帶子會將個貝殼上面剩低既芝士都食埋!!❤法式洋蔥湯❤佢將一塊焗芝士麵包放左入個湯入面浸發左少少,個包吸晒洋蔥湯既精華,本身個湯偏咸,但配埋麵包食就岩岩好,而且真係落足料熬洋蔥湯,好濃好深色,入面仲有超多浸淋左既洋蔥!❤蟹肉南瓜湯❤(大愛)望落去以為好thick,點知入口超有空氣感好輕,而且有creamy細滑既感覺。南瓜味重而且好甜,真係南瓜既清甜味! 加埋

❤牛油果蕃茄芝士魚薄脆❤

❤芝士黑松露菌焗帶子❤(大愛)

❤法式洋蔥湯❤

❤蟹肉南瓜湯❤(大愛)

望落去以為好thick,點知入口超有空氣感好輕,而且有creamy細滑既感覺。南瓜味重而且好甜,真係南瓜既清甜味! 加埋蟹肉絲既鮮味,呢個湯真係100分! 我同朋友飲完個湯已經覺得好幸福!!

❤香煎美國頂級西冷伴焗芝士忌廉薯仔配黑松露燒汁❤

個焗薯唔係普通薯蓉,係酥皮感覺咁,一層層疊起,超好味!口感同平時一pat pat個款完全唔同,好有驚喜!牛肉牛味濃郁,完全厚切!!界乎5至7成熟,由starter到main dish都係頂級質素!!

靜靜享受了一晚,超級治癒!