2008-08-02
11-MAY-08 9PM 初黎步到, 晚上8點多仍要等上大半小時先有位. 我同妹妹被安排坐係2/F 落地窗邊, 望住街外人來人往既旺角, 份外覺得寫意. 運動過後, 正餐反而唔想食, 因打開甜品餐牌實在太興奮!! 注意力集中於WAFFLE, 選擇眾多 , 鮮果, 芒果., 香蕉.....真係好想CALL班甜友開戰. 妹妹想食D snack打底,先黎個芒果鮮蝦米卷 ($48), 芒果冰雪芭菲杯 ($45), 紅豆窩夫伴綠茶雪糕. ($48) 芒果冰雪芭菲杯: 底下芒果smoothies 本應不錯, 但實在加太多cream了! 拌勻後實在勁漏~~ 妹妹努力食左大半杯仍要放棄. 不推介芒果鮮蝦米卷 : 清新之選, 內有蟹柳, 蝦同芒果, 沾上甜酸醬又幾開胃. 一客 6件己吃得半飽.紅豆窩夫伴綠茶雪糕: 雖等了 30 mins, 但不負期望, waffle 賣相一流, 黑漆漆的朱古力味窩夫上枱仍然香噴噴~急不及待食左雪糕先, 茶味頗濃, 當然不能和hd比較了. 窩夫非常對辦, 有3大件之多 .察卡切開, 以刀叉慢慢品嚐, 外脆內軟, 夾了厚厚而軟糯的紅豆餡口感very good! 然
11-MAY-08 9PM
紅豆窩夫伴綠茶雪糕: 雖等了 30 mins, 但不負期望, waffle 賣相一流, 黑漆漆的朱古力味窩夫上枱仍然香噴噴~急不及待食左雪糕先, 茶味頗濃, 當然不能和hd比較了. 窩夫非常對辦, 有3大件之多 .察卡切開, 以刀叉慢慢品嚐, 外脆內軟, 夾了厚厚而軟糯的紅豆餡口感very good! 然而有點兒過甜, 吃罷如同食左一餐晚飯呢.
下次再黎, 都係窩夫, 最好指定坐 2/F WINDOW SEAT~
p.s 結帳前填了 comment 卡, 要改善一下芭菲杯cream 的比例. 兩星期後還收到 $ 10 cash coupon 呢~