2021-07-08
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻今次黎到荃灣同朋友相聚,大家都月尾荷包緊🤣就決定食啲唔太貴但又幾食嘅嘢🙊於是就決定係試吓呢間老媽拌麵!🤤難得同朋友聚舊,睇menu唔夠半分鐘就掛住係咁吹水🙈好彩冇乜人唔會阻住其他食客🤣但侍應姨姨都好好,冇用任何言語藝術或技倆催我哋快啲落單,講起都有啲唔好意思🙈睇完一輪,👧🏻就揀咗啲濕口啲嘅嘢(另外一個原因係👧🏻係麵控🤣),於是試試會嘅川味紅燒牛肉麵🤤✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 1) 川味紅燒牛肉麵🍜 HK$72 + 冬瓜檸檬🍹 HK$18川味紅燒牛肉麵嘅賣相唔錯,湯底睇落好濃郁,加上有好多配料作點綴,睇落都幾心心眼😍先飲一啖湯,味道麵濃,亦唔會好重味精,但大家飲嘅時候要小心,唔好好似👧🏻咁俾啲辣粉哽親係咁咳🤣尤其係喺呢啲敏感到輕咳一聲就會俾人用奇異目光望住嘅時期,大家食嘅時候要加倍小心🤣👧🏻今次揀咗佢哋嘅刀削麵做麵底,食落好有口感,就算慢慢食都唔怕最後尾嘅麵會變到淋晒唔好食🤤落單嘅時候侍應姨姨亦都問👧🏻使唔使免費加底🤪但當晚唔係太餓費事浪費嘅關係,就冇嗌到lu😚如果大食嘅朋友都可以考慮下免費加底呢個選擇😎至啲牛肉,menu寫住會係牛腱黎!3塊牛腱切片都算厚
✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
至啲牛肉,menu寫住會係牛腱黎!3塊牛腱切片都算厚身,食落都唔會太淋冇口感或太韌好難咬,都值得一讚🥰
至於杯冬瓜檸檬,甜度係已定,冇得選擇,但飲落都唔會好甜🥰仲有塊檸檬係入面,酸酸甜甜咁,幾好味㗎🤩
😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑
總括黎講,今次老媽拌麵嘅體驗算係唔錯👍🏼食物抵食之餘,環境都坐得幾舒服😚係一個想平平哋食好嘢嘅選擇😎
✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌑🌑
🤵🏻服務:🌕🌕🌕🌗🌑