2019-08-20 174 瀏覽
其實平時好少搵新地方行,見Vwalk未行過同男友去拍下拖,行到肚餓就喪點嘢食,門面望落唔錯又有堆客系入面,一於試試👉🏻香煎魚餅平時出面食魚餅大多配埋蜆介醬,可以有助特出魚餅鮮味之餘,顯去魚餅嘅腥味,而佢嘅魚餅冇配任何醬,睇得出佢嘅相心,而的確冇失望到魚餅香得尼冇腥味👉🏻香煎豬頸肉煎得夠香,面頭帶有甜味,可能有搽蜜糖系面去煎,配合泰式酸辣醬,非常香口👉🏻酸辣鳳爪(8件)呢到嘅鳳爪全都系無骨而又夠爽口,酸辣味道都調較唔錯,唯一要挑剔可能系酸辣汁多到好似湯咁浸住鳳爪,或者唔需要加太多湯汁👉🏻香茅牛肉湯米粉由於湯河比較好賣售完,我地將湯河轉做湯米粉,其實湯米粉同湯河粉都一樣比較吸湯汁,所以結果出尼都非常滿意,個湯底真系夠濃味又唔會太膩,配搭香茅同牛肉真系香上加香👉🏻海鮮叻沙摻摻呢到嘅叻沙摻摻有兩種面系入面,分別系拉麵同米粉,仲加上唔少芽菜,即一碗麵有齊3種口感,個湯底味道調得唔錯,唔會太稀太傑,仲不得不讚3隻青蠔都超肥超鮮👉🏻肉骨茶配白飯呢到嘅肉骨茶都唔錯,入面嘅牛肉同蛋都夠軟身夠吸味,連個湯都一啖接一啖咁飲,佢可選配湯/飯,感覺上配湯配飯都唔太夾,其實可以唔配,不過又明就咁肉骨茶就真唔夠飽,

香煎魚餅

👉🏻香煎魚餅
香煎豬頸肉

👉🏻香煎豬頸肉
酸辣鳳爪(8件)

👉🏻酸辣鳳爪(8件)
香茅牛肉湯米粉

👉🏻香茅牛肉湯米粉
海鮮叻沙摻摻

👉🏻海鮮叻沙摻摻
肉骨茶配白飯

👉🏻肉骨茶配白飯
呢到嘅肉骨茶都唔錯,入面嘅牛肉同蛋都夠軟身夠吸味,連個湯都一啖接一啖咁飲,佢可選配湯/飯,感覺上配湯配飯都唔太夾,其實可以唔配,不過又明就咁肉骨茶就真唔夠飽,菜色設計上都幾用心
凍黑糖珍珠豆漿

凍羅漢果水

🥤凍羅漢果水➕凍黑糖珍珠豆漿🥛
飲品方面冇諗到都系出色,羅漢果水冇過甜就夠,而黑糖珍珠豆漿系我最中意,佢黑糖味溶到豆漿到就好似豆腐花配糖嘅味,珍珠又真系有Q彈咬口

✍🏻總合而言覺得水準真系夠Lv
,就連系食緊堆湯粉感覺同黑糖珍珠豆漿甜味唔太夾,我中途都放棄左邊食邊飲豆漿,先享用佢地提供嘅茶,到我清晒食物,先慢慢飲杯豆漿,好幸福,顯得出佢地夠細心而且對食物又有要求,絕對會帶朋友再去

🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
2019-08-19
香煎魚餅