2023-12-05
返咗一日工已經有啲粉身碎骨嘅感覺🥹😮💨收工一定要食返啲好嘢補償下🥹 最近成日都好想食酸菜魚 呢間屯門v city 尋魚記 已經回訪過幾次 佢哋除咗主打京川滬 酸菜魚 仲有甜品都好出色😋 金湯酸菜魚 $268淡淡無骨🦴鱸魚🐟 金湯湯底酸辣度適中入口清爽唔油膩 仲有大量酸菜調味 大大盤仲有薯粉 吸收晒湯底嘅精華🥰紅糖糍粑 $48呢個係必食推介香脆表面包住紅糖同煙煙韌韌嘅糯米製成糍粑👍🏻入口即化好軟糯糯米入面包住紅糖 熱辣辣紅糖又香甜糯嘰嘰嘅口感(◍ ´꒳` ◍)b蟹粉撈麵 $128最近成個社交平台都係大閘蟹🦀️ 已經想食蟹粉好耐❤️ 呢個蟹粉撈麵🦀🦀味香濃 仲有少少蟹肉食到 呢個價錢都抵食₍₍ ( ๑॔˃̶◡ ˂̶๑॓)◞♡黑糖冰粉 $38佢呢間嘅甜品選擇多到我覺得佢可以其實做一間甜品店👅 好鍾意佢哋嘅冰粉 夠晒爽口 加埋黑糖同埋嗰個芋圓 係比較低卡嘅甜品😚酒釀丸子 $38最鍾意食煙煙韌韌嘅丸子 🍡呢個酒釀丸子唔可以錯過 仲有淡淡嘅酒釀味道 暖笠笠 冬天食(๑•̀ㅂ•́)و✧呢間京川滬酸菜魚,真係我近期食過最值得推介嘅餐廳( ˊଳˋ_)仲要好近我係屯門v city keke 下次一定要試埋佢其他小菜🥰
金湯酸菜魚 $268
淡淡無骨🦴鱸魚🐟 金湯湯底酸辣度適中