2022-12-14
今次同朋友去咗銅鑼灣嘅一間餐廳食飯,餐廳位置非常方便,喺銅鑼灣站C出口一出就到。呢間餐廳嘅裝修亦好有特色,利用月球做主題,周圍都掛住月球波波燈,啱哂鍾意打卡嘅朋友前菜方面我哋揀咗蕃茄流心蟹肉盒,上菜嘅時候見到蕃茄上面鋪上咗金粉,加埋沙律嘅點綴已經覺得好吸引。一切開嘅時候仲見到流心蛋蛋黃慢慢流出,蕃茄包住流心蛋同蟹肉,食落感覺好fresh又好豐富!真係落足心機龍蝦湯未上枱都已經聞到陣陣香味,紅色嘅龍蝦湯配上忌廉,又滑又濃味,仲有龍蝦肉添架! 主菜方面我哋揀咗炸軟殼蟹白松露意大利粉同埋封門柳配野菌燒汁。軟殼蟹口感鬆脆,意粉都索哂香濃嘅白松露忌廉汁,啱哂鍾意濃味嘅朋友仔。至於封門柳亦都唔輸蝕,入口好香牛味,牛肉亦都煎得啱啱好,配埋個燒汁食就至正啦!最後甜品方面,我哋揀咗tiramisu! 上菜係用一個月球形嘅碗裝住,影相時超級靚! 而tiramisu質感都好滑,上面都鋪滿可可粉,食落味道唔會太甜,啱哂追求健康嘅朋友