2022-09-05 75 瀏覽
周圍搵好野食嘅我今日來到將軍澳,發現了一間以巴里風格裝修的泰國fusion 餐廳 當然要入內試試。店內座位寬敞舒適,不侷促枱貼枱,絕對可以作輕酌用餐的浪漫之地。油甘魚他他·明太子·紫菜脆脆 綿綿的油甘魚他他,放在紫菜脆脆 、明太子上,一口咬落香脆口感之餘,更有油甘魚的鮮嫩油味,令人陶醉。黑松露薯條薯條用上撒上了陣陣黑松露,旁邊更有香濃鮮味黑松露醬汁,真係一道簡單而名貴的開胃小食。原隻大魷魚·混合香料·泰式辣汁大大隻串燒大魷魚,附上了三款嘅醬汁,青檸、香辣香料、泰式辣汁,可根據個人喜好添加,入口鮮味彈牙,香口惹味。法國無激素去骨春雞•火箭菜•芝士沙律原隻去骨春雞燒得黃金色,外皮香脆香口,而雞肉仍保持軟嫩口感,咬落啖啖嫩肉,食得非常滋味。旁邊還有火箭菜、無花果、芝士碎等,入口新鮮爽口,非常開胃。每樣都好吸引,可惜胃就得一個,好簡單ja,下次再嚟食過。

油甘魚他他·明太子·紫菜脆脆

黑松露薯條

原隻大魷魚·混合香料·泰式辣汁

法國無激素去骨春雞•火箭菜•芝士沙律
旁邊還有火箭菜、無花果、芝士碎等,入口新鮮爽口,非常開胃。

每樣都好吸引,可惜胃就得一個,好簡單ja,下次再嚟食過。