2011-01-27 7 瀏覽
在the mira上完堂八點幾, 與友人十萬分肚餓便到就近的the one醫肚. 見到呢間唔使等位即入.環境不錯, 是cafe style的餐廳沒有一般西餐廳的拘謹. 位於較低層所以只有樓景, 浪費了兩邊的大玻璃窗.三個人要了:Chicken masala linguine*** - 意粉有咬口, 番茄base所以味道較清淡, 是健康的選擇. 雞如大部份的西餐用了胸肉, 非常鞋.Spaghetti Carbonara***** - 不太健康的我當然選擇最肥膩的carbonara啦~ 上次喺element個間1882食過好多油, 今次這裡質素非常好, 唔油, creamy, 意粉有咬口, 煙肉香, 有蛋味, 我食唔停口~ 不過咁夜食真係勁guilty.Pepperoni pizza** - 薄底但中間淋晒而且比較油, 非常一般!雖然好飽但緊持要了想試好耐的signature dessert:Tiramisu***** - 超級推介. 濃滑, lady finger 濕潤有酒味和咖啡味. 好鍾意呀! 朋友唔鍾意食甜品, 我一個人食晒~這兒有很多特式飲品, 下次一定要試~

三個人要了:
這兒有很多特式飲品, 下次一定要試~