2008-04-01
同朋友仔下午茶, 揀左呢間零劣評o既café。地點方便, 但唔係坐得好舒服, 同d枱幾迫我以為得cake set, 原來都有類似high tea set for 2, 咁3個人就一個cake set($42) + tea set for 2($148)! 3 個都要iced mochaIced mocha: 我唔太識飲, 但就啱我自己口味; 有d細杯, 我好快飲完Cut Cake-Black Forest Cake: 呢個好好wor! 雖然朱古力味唔係好濃, 但層次豐富, 中間夾住o既果肉同jelly都好match! 有heart之作之後來tea set for 2, 原來係3個碟橫向‘chi’住第一碟--Strawberry sauce with mini scones (完全唔係scone o既texture, 當餅仔食都可以gei)第二碟—芝士蛋批(撻底好脆, 又香芝士味, 好味)、吞拿魚salad puff(puff凍晒、唔脆, 吞拿魚salad好普通)同mini sandwich (係芝士火腿同吞拿魚salad, 又係好普通)第三碟—Fruit tarts (撻
第三碟—Fruit tarts (撻底都脆; 但生果係canned, 麻麻)同mini cheesecake(好好食, 好濃芝士味又creamy, 但super mini)
Overall, tea set for 2質數一般, 索價太高; cut cake有水準, 可以一試。