2007-08-27
(27/8/07)好早已知有此店,很難才有機會來。雜誌寫tea time2:30-5:00,突登兩點半來,點知...三點才開始,有點打亂預算,一埸來到都要食架!店員極友善招待,樣樣都吸引,但肚就得一個,只好抉擇。(付款時,說答謝客人,送左塊軟曲奇給我。又油又甜)說道朱古力蛋撻「甘香不膩,朱古力蛋做得極滑」前者對,滑就...麻麻啫,撻皮薄薄,無re-heat,真係爭咁dmacaroon更是無奈,不論哪間店做也好啦,都不是我杯茶,macaroon此小食,得個甜字x2,杏仁餡甜!得一小粒黑朱古力o係裡面,根本中和唔到甜味。72%hot chocolate,漏講要細,就落左grande size俾我,之前已食lunch,真係飽到極點!講番味道...唔夠熱,濃度不是預期中濃,我在外國godiva買的三合一朱古力粉還香很多o羅。專食/飲的朱古力店,諗住很有水準,今次過份期望了。
專食/飲的朱古力店,諗住很有水準,今次過份期望了。