2019-11-05 168 瀏覽
九龍灣多嘢食就應該係人都知而今次去搵朋友就順便試埋呢間美食天堂 古香雞嘅舖頭—————————————我哋嗌左招牌肉碎腌麵配枸杞及第湯($45)、滷水鵝肉拼肉卷飯($58)、一隻雞髀($18)同埋三隻雞翼($28)首先講下嗰個招牌肉碎腌麵先啦,算係一個有好多肉碎同埋蔥花嘅撈麵,啲麵都算幾彈牙唔會太乾,mix埋啲肉碎味道都幾唔錯😋😋而且個湯比我想像中多餡料,豬潤同埋豬肚份量都幾多,值得一試另一個就係滷水鵝肉拼肉卷飯,我覺得幅圖嘅肉卷好吸引,所以就嗌咗黎試吓,點知原來係切好咗嘅,我覺得呢個肉卷都算幾好,肉質好滑幾好口感⭐️⭐️而滷水鵝肉就比我想像中多骨,如果可以我少番啲骨嘅話就好最後就講埋雞髀同埋雞翼啦,我覺得最抵讚嘅一個點就係佢雞髀係已經切好咗嘅👍👍所以唔使一定要一個人食一隻,可以大家share嚟食,同埋個雞髀好入味好Juicy,同雞翼一樣
九龍灣多嘢食就應該係人都知
而今次去搵朋友就順便試埋