2017-04-11
之前間中都有喺度飲下嘢,但就從未試過喺度食飯,成日喺IG度見到人哋post佢哋Lobster Mac & Cheese嘅相、實在係好吸引🤤話說龍蝦同芝士都係我嘅大愛,剛好知道Super Monday有同佢地合作、主菜buy 2 get 1 free,而咁啱星期一又約咗啲鐡腳食飯,喺機不可失嘅情況底下,自然要嚟試一試佢、了咗我個心願。佢哋有兩層,主要係6樓飲嘢、5樓食飯,地方唔算好大、但裝潢漂亮。我地商量左一陣、決定叫四個主菜俾我哋三個人share。首先上嘅係黑蚊蚊嘅麵包,嚟嘅時候仲暖暖地,麵包夠鬆軟、個source夠creamy,配埋嚟食幾滋味。有朋友見到張相就問我係咩名堂?我答佢係麵包、但佢竟然追問我個麵包名,我點知喎😅於是乎我就答佢「呢個應該係叫bread-on-the-house」😆我哋order咗幾杯Cocktail,成支鮮奶咁嘅係Mexican Ribbon、朋友叫嘅,唔記得咗問佢咩味🙈,而成個土著咁嘅係London Fogcutter、配埋啲青蘋果片食住嚟飲都幾refreshing。呢個Slow Cooked嘅Beef Cheek係唔on Menu嘅,個醬汁都幾特別、食到有
我地商量左一陣、決定叫四個主菜俾我哋三個人share。
黑毛豬扒,我哋叫咗cook medium、肉質啱啱好,少少甜甜地、加埋啲配菜酸酸地好開胃😋
主角嚟啦~期待已久😈通粉會放喺一磚車呔咁大嘅芝士上面加熱、混和,務求令每一粒通粉嘅內外都充斥著芝士,Hmmm🤤
侍應提醒我地要快啲食、因為啲芝士會凍得好快。至於龍蝦,爽口彈牙、愛好者如我永遠嫌少不嫌多,呢個組合簡直係comfort food之選,食完真係覺得好滿足。
同樣地喺個車呔上面碌呀碌,但由於本身Carbonara裏面有Bacon同埋煙三文魚,所以令到成碟意粉更加野味,好食到連條脷仔都想吞埋。
總結:係一個好地方同朋友聚會,坐得舒服、嘢好飲、嘢好食。會想試埋其他菜式、但當然都係會揀返Super Monday嚟幫襯啦🤗