2019-01-05 642 瀏覽
呢間都係睇openrice book 既生日飯。Sorry 一心成班朋友去食飯 諗住開開心心,但一黎又係咁迫我係咁要聽佢介紹紅酒,一班朋友好耐無見剩係想傾個偈姐,又要叫我地專心d聽佢介紹, control freak黎啦,我地13人叫左8個set,因爲大家真係食量唔大,佢同我地而講因爲我地而cancel左五張台,但我地飲酒其實都會飲到over minimum change ,呢個算啦,我都明白佢要做生意。不過餐廳又真係好大油煙好焗,而老闆又不停講野,令到大家都係想一班朋友好耐無見想傾下計都傾唔到,因為老闆一直都係咁講野,而大家都無咩反應,令到大家身心俱疲。但最唔開心係個晚有朋友生日我地準備左旦糕,咁生日個位出左去,咁諗住叫老闆羅定個旦糕出黎,諗住比個驚喜佢,但佢講一堆教訓我地既說話叫我地唔好咁做,因為佢係專業,倒轉係我地生日都唔會想未坐低就羅個旦糕出黎,ok 我都唔想再講野。由佢講吧啦。 *直接係催毀我一整天既心情呀sorry野食方面最好味係個cheese platter 呀sorry 其他一般 因為我地其實都叫曬4款主菜只有煎三文魚係檸檬牛油汁其他三款主菜全部都係同款汁 其實可以有返
由佢講吧啦。

*直接係催毀我一整天既心情呀sorry

其他一般
因為我地其實都叫曬4款主菜
只有煎三文魚係檸檬牛油汁
其他三款主菜全部都係同款汁
其實可以有返誠意少少,全部都係蘑菇汁。

講真真係唔會再去。 希望老闆明白成班frd出去食飯都係聚舊傾偈而唔係成班人一齊去應酬你,就算d野食有幾好食都好都唔想再幫襯。 佢真係ruins my day. I am so tired.
The  pork
Salmon