2009-04-18 41 瀏覽
在soho第一次在呢條街開餐,睇OR呢度好似幾得,haha然得店子細細但入面幾簡單comfortable,幾有好感3個人appetizer有黑松露炒蛋 - 熱熱的蛋帶出松露的香,最穩陣又好食焗蝸牛 - 牛油很香,蝸牛少少的,都不錯兔仔pate - 兔肉是偏濃和硬的,這種凍食造法很對味main courses紅酒汁sole fillet - 魚味差D,但個sauce跟底部的rissotto很正澳洲西冷 - 做到medium rare,不錯,但肉味差D,主要是品種問題,煎的wok亦應不是勁熱令肉味流失,但法國菜有覩sauce頂住都好食的,真要食扒去steak house 了春雞 - 最正,好soft好滑又香口,加埋偏開胃的sauce,好味見對辦,就order埋甜品creme brulee + chocolate cake + cheese platter coffee 點少得lunch set 2 courses $148, 3 courses $178 , 我要了杯紅酒soho 算唔平,但正朋友無啦啦請,早知飲多兩杯

店子細細但入面幾簡單comfortable,幾有好感

3個人appetizer有

黑松露炒蛋 - 熱熱的蛋帶出松露的香,最穩陣又好食

焗蝸牛 - 牛油很香,蝸牛少少的,都不錯

兔仔pate - 兔肉是偏濃和硬的,這種凍食造法很對味

main courses

見對辦,就order埋甜品

coffee 點少得

soho 算唔平,但正

朋友無啦啦請,早知飲多兩杯