2023-04-01 1745 瀏覽
週五去咗試新嘢!😋今晚朋友揀咗位於中環Soho區Black Sleep Group的斯里蘭卡菜 - 《Hotal Colombo》,餐廳面積不是太大座位較少,所以一定要book位啊,粉紅色💖的門面非常吸睛,裏面嘅裝飾好多都係粉紅色的啱晒打卡🤪💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖💖Chilli Potato Fry🥔香辣薯仔粒,感覺唔係太油膩,少少辣🌶幾好味💖Egg Hopper🫓斯里蘭卡獨有嘅麵包,烤得煙煙韌韌嘅餅皮加蛋,有椰香🥥及蛋香味🥚,外型好似一個碗咁,比印度薄餅還要薄,可以用來點有醬汁嘅食物一齊食💖Mussels & Clams in Kiri Hodi用椰奶咖喱🥘及洋蔥🧅烹調嘅蜆肉及青口,配上蒜蓉牛油汁,味道好正💖Shrimp Kothu 🍤蝦肉炒餅,原隻蝦肉配上炒椰菜、雞蛋、蘿蔔及Naan,其實有少少唔係好夾,不過可能呢個係地道食物啦!呢個麻麻哋💖Black Pepper Crabs Galore 🦀呢款蟹🦀有分大或者細,我哋四個人一隻大嘅,有四款醬汁揀,我哋揀呢款黑胡椒有少少辣🌶不過好惹味,記得要點啲酥油餅食埋個汁佢,不過隻蟹就唔係太多肉有少少失望💖Pineapple Pudd
週五去咗試新嘢!😋

💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖

💖Chilli Potato Fry🥔
香辣薯仔粒,感覺唔係太油膩,少少辣🌶幾好味

💖Egg Hopper🫓

💖Mussels & Clams in Kiri Hodi

💖Shrimp Kothu 🍤

💖Black Pepper Crabs Galore 🦀

💖Pineapple Pudding🍍
菠蘿🍍烤得超香,布甸椰汁味非常香濃

2023-03-31