2025-07-16
噓🤫🤫🤫🤫🤫間野個名咁特別嘅?估唔到係飲咖啡咖喎🤭門口同鋪內都係以灰色調為主一入到去就聽到好舒服嘅音樂呢排真係好熱要即刻落單叫野飲我揀咗Iced House white 朋友揀咗 Cafe Drink ( Matcha Latte) 好奇問咗店員咩叫Colour black 原來係有唔同嘅顏色嘅咖啡豆係代表返果啲顏色既水果或者食物既風味又幾特別喎,下次過開嚟先再試入面啲環境好舒服好岩我呢啲偽文青去飲杯咖啡扮下文青見到都有其他客人會帶notebook係度做野我就揀咗我認為全場最chill 嘅位坐係度等我嘅野飲坐低後,店員就俾咗杯水我地先跟住等到我杯咖啡啦~雖然唔係攞正牌既品咖啡師,但基本都知品咖啡要感覺香氣、酸度、醇厚、風味同餘韻。飲第一啖覺得真係飲緊咖啡咩🤣 奶油既順滑口感,酸度又好平衡,後尾仲有焦糖甜味添。飲咗覺得又幸福又醒神。而朋友杯 Matcha Latte 雖然係non coffee 系列,聽落亦好似好簡單,綠茶同奶囉!但飲落口感真係唔一般,滑滑既口感,有綠茶既味道但冇綠茶既苦澀味,有少少覺得係溶左既綠茶味雪糕咁,好飲到位朋友連比我試一口都唔肯囉!😂🤣仲要係呢個環境下,我真係有
間野個名咁特別嘅?
估唔到係飲咖啡咖喎🤭
我揀咗Iced House white
好奇問咗店員咩叫Colour black
原來係有唔同嘅顏色嘅咖啡豆
係代表返果啲顏色既水果或者食物既風味
又幾特別喎,下次過開嚟先再試
入面啲環境好舒服
好岩我呢啲偽文青去飲杯咖啡扮下文青
見到都有其他客人會帶notebook係度做野
我就揀咗我認為全場最chill 嘅位坐係度等我嘅野飲
坐低後,店員就俾咗杯水我地先
跟住等到我杯咖啡啦~
飲咗覺得又幸福又醒神。
仲要係呢個環境下,我真係有種唔想走嘅感覺🤭