2017-09-07 1045 瀏覽
之前同老公講起過呢間餐廳, 今日下午就一齊黎食. 不過因為我地都晏出去, 打電話去訂檯時, 職員話1:30PM後就唔接受booking, 所以只好講1:15PM會到. 不過因為泊車問題, 最後都係1:30PM先到...職員幫我地安排坐既位置十分好, 因為就是拎野食既隔離檯. 起身就可以攞到野食!其實下午除了有Semi lunch buffet之後, 都係set lunch 既. 不過我地都係想任食開心D!就上一次食既經驗, 出面既沙律bar, dessert corner都好食飽人, 所以我地都係叫左兩個簡單既main course share黎食!Settle左個仔之後, 出去影左幾張相~ 因Semi lunch buffet做到3PM, 其實我都好驚佢唔refill 食物, 不過又唔係喎, 佢地keep住加野食!又幾好喎!飲品, 麵包類亦是自助形式任取既, 首先都係拎左啲沙律黎開下個胃, 沙律款式實在太多, 但我都係鐘情蛋、薯仔沙律,雖然知道好飽肚, 不過還是想食. 餐湯係忌廉甘筍湯, 唔知係咪可以refill,不過我飲一碗已夠了, 因為我麻麻地呢個味道.我同老公分別叫左個漢堡包拼

Settle左個仔之後, 出去影左幾張相~

雖然知道好飽肚, 不過還是想食.

餐湯係忌廉甘筍湯, 唔知係咪可以refill,
不過我飲一碗已夠了, 因為我麻麻地呢個味道.

我同老公分別叫左個漢堡包拼粗薯條, 同韓式意粉呢兩個Main course.

漢堡包身都有焗過, 所以都好脆, 漢堡扒都唔係cheap 野, 似手打牛肉, 不過可能係拎行貨.

意粉一食落口就好韓式既味道, 泡菜味夠辛辣, 份量剛剛好好.

Scone 塗上牛油真係好好味, SIZE唔算大, 入面有提子乾, 好香牛油味, 一咬就好鬆軟. 另外有幾款芝士俾你夾麵包/ 餅黎食, 冷盤有些南瓜粒、沙律火腿粒、蕃茄仔、腸仔粒、獅子狗丸等, 味道不過不失.

其實食晒都已經好飽了. 不過還是想食甜品! 我覺得好好味既牛乳布甸, 老公反而麻麻….所以口味既野, 真係因人而異。
2017-08-19