2022-10-26
Fine Dinner 一聽到就覺得超貴咁,但呢間係太和嘅Fine Dinner 價錢相同親民,質素仲要相當ok添。唔係朋友介紹,真係唔知開咁門未,呢個係電玻璃門,撳下鐘仔,入面嘅侍應💁就會見到。入面環境氣氛好有feel🥰,淨係睇盞水晶燈就feel到哂。可能入面太黑蚊蚊,所以真係好需要一個咁大嘅menu嚟睇👀。自家製蟹餅🦀.檸檬🍋忌廉汁($168)Homemade Crab Cake 🦀with Lemon🍋 Crea 碟邊嘅畫作,都充滿心思。蟹餅雖小,但內涵非常豐富。面頭嘅魚子醬更顯富貴。威靈頓牛柳🐮($438)Beef Wellington🐮小妹食牛十次有九次都係要well done🈵。今次都係一樣,全熟嘅威靈頓牛柳🐮一樣咁出色。我諗係因為本身舊牛柳質素高嘅緣故👍👍。法式鵝肝醬雜菌釀無激素雞胸🐔($328)Foie Gras. Mix Mushrooms Chicken 🐔再嚟好有心思嘅花作裝飾,成幅畫咁靚。面頭有兩嚿大嘅雜菌釀雞胸,底下亦都薯蓉🥔+厚薯片🥔。比利時朱古力🍫心太軟($118)Belgian Chocolate🍫 Fondant 甜品同主菜一樣,都係成幅畫作🖼️咁靚。心
入面環境氣氛好有feel🥰,淨係睇盞水晶燈就feel到哂。
可能入面太黑蚊蚊,所以真係好需要一個咁大嘅menu嚟睇👀。
自家製蟹餅🦀.檸檬🍋忌廉汁($168)
碟邊嘅畫作,都充滿心思。
蟹餅雖小,但內涵非常豐富。面頭嘅魚子醬更顯富貴。
威靈頓牛柳🐮($438)
Beef Wellington🐮
法式鵝肝醬雜菌釀無激素雞胸🐔($328)
再嚟好有心思嘅花作裝飾,成幅畫咁靚。
面頭有兩嚿大嘅雜菌釀雞胸,底下亦都薯蓉🥔+厚薯片🥔。
比利時朱古力🍫心太軟($118)
Belgian Chocolate🍫 Fondant
甜品同主菜一樣,都係成幅畫作🖼️咁靚。
心太軟甜度啱啱好🤏。
法式焦糖蘋果酥🍎($98)
Caramel Apple Pie 🍎
酥皮香香脆脆,加上入面暖呼呼嘅蘋果粒粒,最高!!
Black Man 🍷($88)
Bubble Bee🍸 ($82)
-------
L'amour