2008-03-09
今次gathering約左個幾月先約倒, 約倒就梗要傾餐飽! 而karen就介紹左habitu。一入去就覺得似一間好高級o既coffee shop。大sofa又舒服, 又有音樂, 好唔錯! 一望之下, cake或野飲都好reasonable, 同pacific coffee差唔多。齋食環境都十個抵! 我地要左3個set ($56@)Ice Mint Chocolate: 散叫都係$30, 同starbucks同價。但朱古力味好濃, 就算d冰溶晒都一樣好飲; 我本身唔鍾意mint, 但佢只係淡淡的, 唔會搶左朱味, 反而中和下無咁膩, good oh開心果mousse: 呢個d cake造得好靚, 個開心果mousse無咩開心果味, 但就夠滑; 餅底係曲奇, 都好脆。我唔覺得好味可能係因為我太飽Tiramisu: 一小杯, 好似cream chesse佔大半, 蛋糕成份偏少, 無咩咖啡味棒子朱古力cake: 又係好靚, 好有層次。底層好濃朱味, 偏實; 中間應有棒子mousse, 但唔出; 但overall ok環境加飲品都出色, 推介!
環境加飲品都出色, 推介!