2017-08-18
上星期六去葵涌廣場行街,朋友想飲咖啡,所以係附近食哩間既brunch~ 佢有indoor 同outdoor,我地覺得坐出面會好熱,所以選擇等坐入面,但等等下其實坐出面都唔會好熱,anyway 等左咁耐等埋佢喇。侍應帶我地坐最入面個張枱,一坐低覺得有d 迫,但香港有邊度唔迫架唉~ 不過佢張枱布liu到隻腳好唔舒服,所以我地整起左哈哈跟住嗌左1個餐,1個all day breakfast,4杯咖啡~ 2杯跟野食半價,2杯正價~ Latte 味道幾好味~ 紅湯味道正常,餐包d香草味太濃,個人鐘意茶記既紅湯多d 我自己鐘意慢慢飲湯,但係我地傾計途中總共有3個唔同既侍應過黎話幫我收碗,我都唔知點好,唯有講左3次我未飲完Overall 野食一般,但咖啡okay,埋單加埋一2人$264~ 順帶一提,當我地坐係outdoor area 等入面既枱既時候,見到一位企出面既侍應又要帶位,又要serve outdoor 食客, 所以佢好唔得閒,令排隊等攞飛既人再等耐d,但偏偏有好幾個侍應就企係indoor 既門口位傾計,之後見到有人排隊等攞飛,佢地行出黎又好似唔俾得飛,企左係度咁等帶位同事落完單先俾到飛人,
Latte 味道幾好味~
順帶一提,當我地坐係outdoor area 等入面既枱既時候,見到一位企出面既侍應又要帶位,又要serve outdoor 食客, 所以佢好唔得閒,令排隊等攞飛既人再等耐d,但偏偏有好幾個侍應就企係indoor 既門口位傾計,之後見到有人排隊等攞飛,佢地行出黎又好似唔俾得飛,企左係度咁等帶位同事落完單先俾到飛人,人手分配幾差,希望餐廳改善,等負責帶位既侍應唔使咁辛苦之餘,食客攞飛唔使等咁耐。